Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitalizace starých LP desek.

Ano DAT neni komprimovany to je CD kvalita (dokonca moze byt aj lepsie jak CD ma to volitelne sample rate), minidisc bol komprimovany.

U pasky nejde len o sum a dynamiku ale aj o to ze casom sa signal utlmi (napr. ovplyvnovanim susednych vrstiev namotanej pasky, alebo vseobecne starnutim, ja neviem) a to utlmenie zavisi aj od frekvencie takze po 10rokoch to znie jak spod hrnca, pouzitelne uz len na vyvolanie zachvatov smiechu :)
Metal je sice trochu lepsia, ale neni to zachrnaa sveta a myslim ze s platnou sa po 10rokoch nemoze rovnat ani ta. Sum sa da potlacit cez dolby, ale nezmizne uplne. A neni nic horsie ked niekto nahral pasku s dolby a prehraval bez dolby :) Uplne onicom.
Studiove pasky sa posuvali oproti hlave omnoho rychlejsie jak kazeta, tym mali aj omnoho lepsie vlastnosti, to by sa dalo aj pouzit, ale nie kazety. Mozno sa neskor pouzivali v studiach aj digitalne pasky, neviem nemam studio :)

P.S. DAT nemohla principialne porazit CD pretoze u pasky je neskutocne trapne to ze ju musis previjat a nevies si hned navolit skladbu ktoru chces.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny