Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Něco mi stále schazuje připojení k internetu ?

Dobrý den. Chtěl bych se poradit, čimpak to může být, že mi něco stále schazuje připojení k internetu. Máme doma 3 počítače. Obvykle jsou připojeny dva, jeden přes kabel k modemu a druhý notebook bezdrátově. S železnou pravidelností už dobrý půlrok během dne z ničehonic spadne připojení a musim jít vypnout modem, zapnout a pak to zase funguje, někdy 20 minut, někdy 3 hodiny a zase to spadne - obvykle 4-6 krát denně. Máme druhý nový modem, původní totiž bezdrátově přestal fungovat, ale jeho koupě tuto potíž neodstranilo a padá to dál, padalo připojení i s tím starým modemem. Jediné co jsem vypozoroval a možná by mohlo být vodítkem je, že pokud ten notebook, co je připojen bezdrátově se nepoužívá a doma jsou spuštěny ty ostatní dva počítače oba přes kabel, tak ani po týdnu provozu nespadlo připojení k internetu. Co se ještě stalo je, že jsem ten notebook nedávno přeinstaloval a asi 5 dnů nedocházelo k výpadkům, už jsem byl štěstím bez sebe, že jsem to vyřešil, ale zase to začalo dělat znovu. Nemám nejmenší ponětí čím to může být, měl by někdo prosím tip, jak otestovat, či jak prověřit, co je asi vadného, že se tohle stává ?

Předmět Autor Datum
Skus nastavit iny wifi kanal v modeme. Skusit by sa dalo aj inu znacku modemu (ak boli obe stejne).…
MM.. 24.11.2010 21:59
MM..
Děkuji za odpověď, značka modemu je jiná, než byl ten první, ale dívám-li se na něj zezadu není tam…
Tuky 24.11.2010 22:30
Tuky
Modem ma konfiguraciu ktora sa da nastavovat cez internetovy prehliadac zadanim IP adresy modemu, na…
MM.. 24.11.2010 23:39
MM..
Z toho co píšeš plyne, že je nějaký problém ve wifi části. Takže může být problém na straně modemu (…
jbo 26.11.2010 08:57
jbo
a nebo ten NB otestuj u někohi jineho...pokud mas na nej podezreni...
paul 26.11.2010 09:51
paul
Chtěl bych poděkovat přispěvovateli MM za nápovědu, neboť dle jeho rady jsem zřejmě problém odstrani…
Tuky 26.11.2010 19:42
Tuky
neni zac ;) keby to predsalen zacalo znova blbnut tak daj potom vediet budeme riesit dalej. poslední
MM.. 26.11.2010 20:10
MM..

Děkuji za odpověď, značka modemu je jiná, než byl ten první, ale dívám-li se na něj zezadu není tam nic, čím by se dali přepnout frekvence a já nevím, jak se to dá udělat ? Jinak na tom notebooku potížizstoj jsou Win vista home.

Modem ma konfiguraciu ktora sa da nastavovat cez internetovy prehliadac zadanim IP adresy modemu, na PC ktore je s tym spojene LAN kablom. Mas to urcite napisane v navode k modemu.

A do tych Vista si daj posledny servicepack a vsetky zaplaty, vista mala tusim nejake problemy s WiFi (a neviem ci to MS vobec opravil a ci to vobec niekedy opravi).

Z toho co píšeš plyne, že je nějaký problém ve wifi části. Takže může být problém na straně modemu (spíše bych řekl routeru) nebo NB. Zkus např. (kromě už uvedených věcí) změnit nastavení zabezpečení wifi na nějaký starší typ nebo ho úplně vypni a otestuj to.

Chtěl bych poděkovat přispěvovateli MM za nápovědu, neboť dle jeho rady jsem zřejmě problém odstranil. Po půlroce každodenního opakovaného padání internetu, což vás kapánek začne rozčilovat, jsem v PC přes Internet explorer se připojil k modemu a v nastavení změnil frekvenci. K výpadkům od té chvíle doposud nedošlo ani jednou a máte u mě za dobrou radu můj dík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru