Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Polozamrznutí s vynechanými místy při zobrazení

úplně všechno úplně špatně.

ten správce úloh setříděný podle zatížení měl smysl printscreenovat jen v případě když to tuhne. v klidovém stavu je k ničemu, akorát že je tam toho nějak moc - což z pouhého seznamu názvu těch věcí nedává žádný smysl. nikdo nebude 30 názvů opisovat a dohledávat, nehledě k tomu že jména mohou být stejná u zcela různých utilit různých autorů.
čili správce úloh jedině na zjištění největšího žrouta, jinak je k ničemu.

k tomu tuhnutí - mám dojem že jste se usnesli, že při malé paměti notebooku (s bůhví jak velkou rezervovanou pamětí z toho pro videokartu v biosu) byla nesmyslně vypnuta "virtuální paměť" (tzw. swap). už je to opraveno? máš swap nastaven dolní a horní hranici na stejnou hodnotu (ať se během používání dynamicky neposouvá a nezpomaluje)?

pokud chceš vyzkoumat co je k čemu, mohla sis počíst v logu hijackthis - ten ti aspoň ukazuje cesty odkud co startuje - tak zhruba poznáš k čemu co patří.
lepšími správci úloh pro takový účel jsou ti, kteří zobrazí i krátké komentáře z programů, už jsem o nich psal (starter, process explorer, někdo používá upm). tam už se dá u běžících procesů poznat k čemu jsou.

naopak vypínat šmahem všechno od výrobce notebooku není rozumné. notebooky potřebují lépe než stolní pc ovládat šetřící režimy, proto tam může být dodatečná podpora acpi (ovládání základní desky). taky tam může být utilitka pro úsporné taktování procesoru v závislosti na napájení z baterie. může tam být ovládání funkčních kláves pro zapínání wifi nebo druhého monitoru.
a taky tam budou blbosti pro zbytečný autoupdate ovladačů a sdílení nesmyslů do internetu.

máš tam připojených 10 dalších printscreenů, no dík, třeba se někomu chce klikat.
programy autoruns nebo starter opět ukazují stručné komentáře, a ty se sama rozhodneš proč to tam máš a zda to potřebuješ. (anebo zakážeš všechno, windows naběhnou i tak).

a až teď - cca po 4 letech mého používání - začal blbnout.
Já sama jsem všeho všudy nainstalovala cca 5 programů(... CCC)
že by?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny