Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde sehnat free obrázky na můj web?

Sháním obrázky (kreslené pohádkové) na můj web. Kde najdu nějaké na které nemá nikdo autorská práva a nebudu s toho mít žádný průser. 2 otázka , když udělám fotku třeba ve hře Mafia , můžu jí pak dát na svůj web jako pozadí stránky? Děkuji za odpovědi

Předmět Autor Datum
na které nemá nikdo autorská práva ty uz si videl obrazok ktory sa nakreslil sam od seba? Ja este n…
MM.. 28.11.2010 22:19
MM..
2. prakticky je to nepostizitelny, protoze by mu nedokazali, ze jim tim obrazkem vyrejpnutym ze hry…
RedMaX 28.11.2010 23:08
RedMaX
oni mu nemusia dokazovat ziaden zisk, mozu pozadovat odstranenie aj keby z toho dany web nemal zisk…
MM.. 28.11.2010 23:17
MM..
/ty uz si videl obrazok ktory sa nakreslil sam od seba? Ja este nie/ Sám od sebe generuje obrázky n…
kropf08 29.11.2010 22:59
kropf08
Obrázky môžete skúsiť pohľadať aj cez StockPhotos.cz Je tam aj: Free kolekcia obrazkov poslední
boba 02.12.2010 07:43
boba

na které nemá nikdo autorská práva

ty uz si videl obrazok ktory sa nakreslil sam od seba? Ja este nie.

Teoreticky mozez hladat googlom slova: free cartoon pictures a najdes mozno nejake ktore dal autor k dispozicii zdarma.

2.) teoreticky obrazok z hry mafia autorsky patri autorom hry mafia. Ale ak robis web o tej hre tak myslim ze ta za to urcite nebudu nahanat takze by to nemal byt problem. Ak to neni web o hre mafia tak by som to nerobil (ptz v tom pripade ti to mozu napadnut a posobi to aj trapne)

2. prakticky je to nepostizitelny, protoze by mu nedokazali, ze jim tim obrazkem vyrejpnutym ze hry zpusobil nejakou skodu, pripadne by jeste zalezelo na tom, zda by mu web s tim obrazkem nejak vynasel financne, protoze pak by mohli poukazovat na to, ze se obohatil na ukor jejich hry. (idealni je si vyzadat povoleni od autoru, ale nejak si to nedokazu predstavit, ze by se tim nekdo zabejval a takovy povoleni mu vubec dal.)

Co Ladovy obrazky, nebude u nich uz nahodou prochazet doba, po kterou jsou chraneny?

oni mu nemusia dokazovat ziaden zisk, mozu pozadovat odstranenie aj keby z toho dany web nemal zisk vobec. Ale pisal som predsa ze by to nemal byt problem, nikto mu to nebude napadat hlavne ak je web o hre tak je to dokonca povolene tusim aj v zakone (to je nejaka vynimka ci co pre novinarov resp. tych ktori o niecom informuju tak to nieco predsa mozu prezentovat aj obrazovo).
Ak by web (resp. nejaky clanok) nebol o tej hre tak je to trapne napr. si predstav ze mas web o hre janeviem AOE a drbnes tam obrazok z mafie, to by bolo trapne a aj vyslovene nedovolene ptz tym mozes poskodit znacku (tej inej hry napriklad). Alebo keby bol web o vareni a drbol by tam namiesto obrazku hrca a varechy obrazok z mafie tak by to bola psychiatria :-)

/ty uz si videl obrazok ktory sa nakreslil sam od seba? Ja este nie/

Sám od sebe generuje obrázky např.: WMP vizualizace další hromady generátorů, jako fraktaly až po Lisajousové obrazce http://www.google.cz/images?hl=cs&expIds=27744&xhr =t&q=lissajousovy+obrazce&cp=12&um=1&ie=UTF-8&sour ce=univ&ei=4iH0TMuMJsXOswac5dClCw&sa=X&oi=image_re sult_group&ct=title&resnum=2&sqi=2&ved=0CC0QsAQwAQ &biw=953&bih=557

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru