Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Boot error"

Prosim vás, mám problém s instalací Ubuntu na desktop(specifikace podle mě netřeba udávat) Chci tam nahodit ubuntu místo Windows, jenže mám problém s bootovánim z instalačního cd/usb. Nejdřív jsem se o to pokoušel z cd-čka, v tom případě jsem se sice dostal k základnímu menu(vyzkoušet ubuntu, naistalovat ubuntu, etc.), ale po zvolení jakýkoliv z možností se zobrazí ubuntu logo a nic se neděje (mechanika ani HDD nepracujou).
Když jsem vytvořil spouštěcí disk z usb flashky přes unetbootin a nastavil v biosu automatickej boot z usb a v pořadí boot devices jsem dal usb na první místo, nedostalo se mi ničeho jinýho než pouhýho "boot error".

Z toho cd jsem už ubuntu instaloval, takže to je v pořádku, bios jsem aktualizoval, takže vážně nevim, co by to mohlo být. Na netu jsem našel dost lidí s podobnym problémem, ale ve většine případů nebylo zřejmý, jak to vyřešili, a nebo jsem tomu, jak to vyřešili, nerozumel.)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
linuxy mivaj kontrolu cd pred startem instalace, takze muzes zkontrolovat jestli je OK. zkusil bych…
RedMaX 29.11.2010 22:04
RedMaX
Až to půjde, zkusím to z cd, popř. jiný flashky, teď jsem se dočetl, že je takový problémy jsou čast… poslední
Spyydy 29.11.2010 22:39
Spyydy

linuxy mivaj kontrolu cd pred startem instalace, takze muzes zkontrolovat jestli je OK. zkusil bych nove ubuntu 10.10 z cd, usb flashka muze mit nejaky jiny problem.
(nebo nech na PC Windows a Ubuntu nainstaluj jen pres nejaky Virtualbox - dle me to je nejrozumnejsi, az te to prestane bavit, tak to maznes a neusis znovu instalovat Windows.) :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru