Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vypalovačkou

Zdravím vás a zároveň bych vás chtěl prosím pěkně poprosit o radu. V mém obstarožním flašinetu (Win XP SP3) mám instalovanou vypalovačku LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B (rev. 304)a mám neblahý tušení, že nastal její čas. Protože jsem koupil comp z druhý ruky a nějakej ten pátek ho už používám a hlavně na začátcích jsem sekal na DVD filmy jako Baťa cvičky, ani bych se nedivil. Že už asi dosloužila usuzuju z toho, že mi comp nedetekuje prázdný DVD po vložení do palírny a ani nevypaluje. Zkoušel jsem to v Neru (tam to sice vypálí, ale obraz se seká a druhý film na DVD nejde vůbec, ačkoliv je kvalita dobrá, jak se píše v menu Nera, když sestavuju dývko) Clone DVD2 se zastaví tak na 3 - 4 procentech pálení a pak na mě vyštěkne hlášku, že je pravděpodobně špatné médium. Ashampoo mi pro jistotu vůbec nedetekuje vložené prázdné DVD na vypálení.
DVD používám Verbatimy DVD+R, kterých jsem předtím na tom samém compu A TĚCH SAMÝCH programech vypálil tuny, takže si nemyslím, že by to bylo médiem. Napadlo mě instalovat nějaký firmware, ale nevím kde to hledat (možná google by to našel) ale hlavně se bojím, že bych tu palírnu zlikvidoval na tuty, protože to neumím.
Prosím vás, nemůže bejt chyba někde jinde? Prach tam není a čočku občas vyčistím cédéčkem k tomu určeným.
Omlouvám se za tak šroubovanej dotaz a zároveň bych poprosil ještě jednou o radu, případně doporučení na nějakou dobrou palírnu a jestli je po instalaci nové nutná reinstalace Windowsů, či jiné pičičandy. Jestli jste to dočetli až sem, děkuji moc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny