Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem laserova tiskarna Samsung ML-3470 a orezavani kraju

Zdravim,

potreboval bych poradit ohledne tiskarny Samsung ML-3470D.

Byla zakoupena asi pres 1,5 rokem, doted fungovala bez problemu. Pred 3 tydny vsak u dokumentu, ktere potrebuji zkraceny okraj na 1cm vsak zacala zlobit. Problem spociva v tom, ze dokumenty nalezato s takto zkracenym okrajem jsou zleva orezany o 0,3cm az 2 cm a na stojaka mizi naopak spodni hrana dokumentu. Pritom tisk zacina skutecne na 1cm od okraje. Ve vysledku chybi u Excelu prvni polovina sloupce, u ekonomickeho programu prvni cislice z evidencniho cisla...

Tiskarna byla po celou dobu pripojena pres USB a nasdilena dalsim uzivatelum v siti s Win XP z pocitace jednoho z uzivatelu. Veskere pokusy o opravu po case definitivne ztroskotaly. Zde je seznam ukonu k odstraneni problemu:

1) Zmena puvodniho ovladace z klasickeho na verzi postscript, ktery byl na uzivatelskem PC s tiskarnou nainstalovan. Problem zmizel, ale behem druheho dne byl zpet

2) Vraceni puvodniho ovladace. Problem zmizel, druhy den byl zpet.

3) Kompletni odstraneni ovladacu a jejich opetovna instalace. Problem zmizel, druhy den byl zpet.

4) Kompletni odinstalace vsech ovladacu, stahnuti novych od vyrobce a instalace. Problem zmizel, druhy den byl zpet.

5) do site pribyl PC, na kterem je pouze XP a ovladac tiskarny. Ma slouzit jako printserver. Problem zmizel, ale druhy den byl zpet. Kompletni reinstalace ovladacu tentokrat nepomohla. Prvnich par stran vyjelo v poradku, pak to zase zacalo osekavat levy kraj. Tvrde odpojeni tiskarny od elektriky zpusobilo, ze prvni strana vicestrankoveho tisku vyjela oriznuta, dalsi byly v poradku. Nekolik dalsich dokumentu v poradku, pak zas oriznute. Pri opetovnem odpojeni od site a dalsim tisku vyjely prvni dve strany v poradku, ostatni oriznute (z 12 str. vystupu...). Takze zmena probehla v ramci tisku jednoho dokumentu.

V cem muze byt problem? Prvni padlo podezreni na jednu aplikaci, ale to se nepotvrdilo. Navic to takto nicilo i vsem ostatnim uzivatelum tyto "siroke tisky". Po prehozeni na samostatny pc, ktery ma slouzit jako printserver se problem opet objevil. Pritom na nem zadna aplikace neni. Po zmene ovladacu na PC s tiskarnou se u ostatnich uzivatelu vzdy odstranila sdilena tiskarna a opet se pripojila pres sit. Siroke tisky (1cm okraj) to mrsi vsem uzivatelum bez rozdilu, kdyz to fungovalo, fungovalo to i vsem ostatnim uzivatelum... Okraje v tiskarne maji nastaveno 0cm. Zvetsovat ani zmensovat nepomohlo problem odstranit.

Tisk na jine sitove tiskarne je bez problemu. Tento Samsung byl odvezen na opravu. Tam se zavada neprojevila. Fakt je, ze ovsem tiskarna nezustala do druheho dne. Pri tech pokusech to take ze zacatku jelo, ale druhy to zas orezavalo.

Setkal jste se nekdo s timto paranoidnim chovanim? Jak jej dokazat pri reklamaci, pokud bude nutna?

Diky za kazdy tip.

Předmět Autor Datum
skutecne se nekdo s necim podobnym nesetkal?
gd 02.12.2010 05:31
gd
Zkoušel jsi odebrat zdílení dalším uživatelům? pokud ti to den jde a pak se to ,,samo,, přenastaví t…
Wlcak 02.12.2010 06:31
Wlcak
Kez by to bylo tak snadne... Koukni na bod 5. K chybam doslo i behem tisku. Navic v ovladacich neni… poslední
gd 02.12.2010 16:39
gd

Kez by to bylo tak snadne... Koukni na bod 5. K chybam doslo i behem tisku. Navic v ovladacich neni moznost nastavit okraje. K tomu slouzil program "panel Samsung" (ktery supluje tlacitka na tiskarne), kde se to da nastavit. Ten se behem pouzivani a pred odinstalovanim kontroloval. Nikdo se v tom bohuzel "nehrabal", stale stejne defaultni nastaveni. V patem kroku se to jiz menilo pod rukama.

Jinak diky za tip.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru