Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení VOIP brány HandTone-486

Prosím Vás, nemáte někdo zkušenosti s nastavením této brány? Problém je, že po 2 létech bezchybné funkce mi přestala brána fungovat. V nastavení jsem zjistil, že se přepsaly určité položky. Toto jsem nastavil na původní hodnoty, ale brána se nemůže chytnout přes WAN port, tudíž nedojde ke spojení s routerem. Nastavovaní jsem prováděl počítačem přes LAN bez problému. Nevíte, jak se nastavuje (povoluje) WAN port. V návodu jsem se totiž dočetl, že po továrním nastavení, je třeba přes LAN povolit WAN

děkuji za radu

Předmět Autor Datum
1. Není to HandTone, ale HandyTone. 2. WAN není třeba povolovat, je povolený. 3. Konfiguruje se buď…
Kurt 05.12.2010 19:37
Kurt
Děkuji za návod, našel jsem jich víc, ale nikde jsem nenašel řešení. Popíšu tedy blíže problém. 1.op…
lupkovic 05.12.2010 19:56
lupkovic
Doplním další poznatek. Když se mi to stalo (byly přepsané ty hodnoty) tak blikala červená signálka…
lupkovic 05.12.2010 20:17
lupkovic
Takže pokud připojíte HT486 k routeru, svítí co? Jen kontrolka na HT a na routeru nic? připojujete j…
Kurt 05.12.2010 20:41
Kurt
Děkuji za snahu, asi to je vyřešeno. HT jsem měl do routeru připojenou do jednoho LAN. Já jsem totiž…
lupkovic 05.12.2010 21:04
lupkovic
Tak hlavně, aby to vydrželo. Mimochodem - na VoIP CoProSysu jsem neslyšel mnoho dobrého, určitě byst…
Kurt 05.12.2010 21:12
Kurt
Máte nějaký typ? Přechod by byl sice trošku komplikovaný, je nás tam více přátel, ale pokud by to st…
lupkovic 05.12.2010 21:17
lupkovic
Tak to neřešte. :-) (např. IPVOX, případně si můžete pročíst celé fórum věnované VoIP telefonii: www…
Kurt 05.12.2010 21:21
Kurt
Takže otevírám znovu svůj problém. Není to totiž vyřešeno. Dnes jsem to předal sestře a je problém!!…
lupkovic 11.12.2010 17:38
lupkovic
Pokud to zapojí, jak by to mělo být (internet do WAN brány, z LAN brány do routeru, To jsem z toho…
Kurt 11.12.2010 17:48
Kurt
Takže znova. HandTone-486 má 2 konektory WAN a LAN pokud zapojím kábel, který mi natáhl poskytovatel…
lupkovic 11.12.2010 18:22
lupkovic
V návodu píší, že máte zapojit kabel od poskytovatele do WAN HandTone (to máte). A z LAN HandTone na…
Kurt 11.12.2010 18:37
Kurt
No tak toto opravdu funguje, ale máme 2 PC. Jak tedy připojím to 2. PC k internetu, když nemám použí…
lupkovic 11.12.2010 18:46
lupkovic
Možná jsem se blbě vyjádřil. Zapojil jak jste poradil WAN HandTone-486 do internetu LAN HandTone-486…
lupkovic 11.12.2010 18:52
lupkovic
Jde o to, že pokud toto funguje, nepotřebujete, aby router routoval. Čili připojte kabel, který teď… poslední
Kurt 11.12.2010 19:01
Kurt

Děkuji za návod, našel jsem jich víc, ale nikde jsem nenašel řešení. Popíšu tedy blíže problém.
1.operátor je sip.coprosys.net
2.při zavěšeném telefonu bliká červená (podle návodu nenavazané spojení)
3.když zvednu telefon, rozsvítí se zelená, číslo vytočit jde, ale než začne protistraně vyzvánět, spojení padne
4.To co mě nejvíce mate. Když odpojím síťový kábel, na PC mi vyskočí hláška síťový kabel byl odpojen. Přitom ale na routeru mi nesignalizuje, že mám port obsazený, ani počítač, který mám zapojeny za HT486 (na jeho LAN a používám ho pro nastavování)mi nefunguje na síti. Takže proto si myslím, že je něco s WAN vstupem

Pokud by vás něco napadlo, nebo potřebujete upřesnit, prosím ozvěte se

Doplním další poznatek. Když se mi to stalo (byly přepsané ty hodnoty) tak blikala červená signálka na HT486 a s ní cvakalo relé v HT486, a telefon byl zcela hluchý. Teď jak jsem přestavil ty hodnoty (které jsem si poznamenal, jak mají být, tak v telefonu už alespoň slyším to vyzvánění, naskakují mi číslice při vytáčení na displeji telefonu a to co jsem upřesňoval v minulém příspěvku. Co je ale podstatné a na co jsem zapomněl, vždy jak cvaklo relé v HT486 spolu s tou signálkou, naskočíla mi na sekundu na routeru WRTP54G signálka, že je síť OK. Teď už mi bliká jen ta signálka, tak na routeru nic ani neblikne.

Děkuji za snahu, asi to je vyřešeno. HT jsem měl do routeru připojenou do jednoho LAN. Já jsem totiž tuto bránu opravoval sestře, já mám bránu samozřejmě v routeru.
Teď k problému na routeru signálka příslušné LAN jenom problikla během restartu HT, jinak na routeru tma. Problém byl asi opravdu jenom v tom že se přepsaly ty hodnoty v nastavení HT. Další jsem si vyrobil já, jelikož mám špatný přístup k routeru WAN WRTP54G, tak jsem to zapojoval na straně LAN WRTP54G (prostě jsem vytáhl síťový kábel z PC a zapojil ho do WAN HT a z LAN HT do PC). Teď jsem to zapojil tak jak by to mělo být před můj router a funguje to. Asi na straně LAN routeru mám nějaké zabezpečení, které mi nepusti signál přes HT, nebo opačně
Omlouvám se za pozdní reakce, ale pokud jsem měl zapojený HT, nešel mi internet. Tak jsem ho vždy přepnul, mrknul na Vaše reakce a zase zapnul.
Děkuji za trpělivost a ochotu

Takže otevírám znovu svůj problém. Není to totiž vyřešeno. Dnes jsem to předal sestře a je problém!!! Pokud to zapojí, jak by to mělo být (internet do WAN brány, z LAN brány do routeru, tak telefon funguje OK, ale nefunguje router (internet). Prostě ta krabička nepropustí internet do routeru. Pokud zapojí WAN této brány do LAN routeru, tak brána se neregistruje. Prosím tedy opět o radu, víte někdo co s tím? Já jsem už jednou podobný problém (že brána nebyla průchozí pro internet) řešil. No a tam jsme to nakonec vyřešili tak, že jsme ji zapojili na LAN routeru. No ale tady jak píši výše to nevím proč nejde.

děkuji za jakékoli nakopnutí

Takže znova. HandTone-486 má 2 konektory WAN a LAN pokud zapojím kábel, který mi natáhl poskytovatel internetu (zakončený konektorem RJ45) do WAN HandTone-486 a z konektoru LAN HandTone-486 jdu káblikem do Routeru (WAN), je telefonování OK, ale nejde mi internet ani na jednom PC. Takže toto není řešení, protože bychom sice telefonovali, ale byli by jsme bez internetu na PC. Proto si myslím, že z nějakého důvodu ta brána není průchozí. To bych už ani neřešil. Myslel jsem, ale že bych tu bránu zapojil až za router (na LAN routeru, který je volný), jenže tam se mi HandTone-486 vůbec nepřihlásí. Zajímavá je ještě jedna věc. Pokud do LAN routeru cokoli připojím (jakékoli PC), rozsvítí se mi příslušná LED dioda. Pokud tam připojím ten HandTone-486, nerozsvítí se nic. Znovu ale opakuji, že pokud HandTone-486 zapojím před router, VOIP funguje. Možná to vypadá, že si z Vás dělám srandu, ale ono to opravdu tak je! Právě pokud by to bez routeru nefungovalo, tak to vyhodím, ale jelikož bez routeru je to funkční, je mi to vyhodit líto. Nová brána není až tak levná záležitost, ale jak koukám, asi mi nic jiného nezbude!

takže děkuji za další rady

V návodu píší, že máte zapojit kabel od poskytovatele do WAN HandTone (to máte). A z LAN HandTone natáhnout kabel přímo do PC. To zkuste. Pokud to bude fungovat, mělo by stačit nepřipojovat z LAN HandTone kabel do WAN portu toho routeru, ale použít jakýkoliv LAN port routeru (WRTP54G).

No tak toto opravdu funguje, ale máme 2 PC. Jak tedy připojím to 2. PC k internetu, když nemám používat router. Jsem možná trochu natvrdlý, jak ale zajistit, abych zprovoznil i ten router. Potřebuji WIFI a 2 PC. Prosím o vysvětlení trochu laičtěji. Před tím, než se stalo, co se stalo, to fungovalo tak, že jsem měl připojený internet do WAN HandTone-486 z LAN HandTone-486 do routeru a na LAN routeru jsem měl napojené ty 2PC, + jsem používal občas to WIFI

děkuji za trpělivost

Možná jsem se blbě vyjádřil. Zapojil jak jste poradil WAN HandTone-486 do internetu LAN HandTone-486 do PC a funguje telefonování i internet na PC. Potřebuji ale pokud možno internet i na druhém PC a WIFI a opravdu nevím jak to udělat bez toho routeru, nebo jak tedy připojit ten router (z LAN HandTone-486 do LAN routeru, to snad nemá logiku?)

Jde o to, že pokud toto funguje, nepotřebujete, aby router routoval.
Čili připojte kabel, který teď máte v PC, do portu LAN1 v routeru. Do portu LAN2 připojte pomocí dalšího kabelu PC. Do portu LAN3 případný další PC. Tím máte vyřešeno VoIP a připojení PC drátem.
S WiFi si musíte pohrát dál - nastavit WiFi v tom routeru, návod (v angličtině) je třeba tady: http://www.wikihow.com/Convert-Linksys-WRT54G-to-B e-an-Access-Point

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru