Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoká - co se po mně bude chtít?

Zdravím

Chci se zeptat taky na něco ohledně IVT a počítačích, ale trochu z jiného úhlu.
Jsem na všeobecném gymnáziu, jsem v sextě (šestý z osmi ročníků) a do vysoké mám relativně daleko, jenže už teď jako budoucí student na univerzitě v Olomouci mám starosti.
Půjdu na programátora a potřebuji vědět, co se tam po mně bude chtít. U nás na škole IVT moc vážně nebereme, já samozřejmě ho vážně beru a učím se už na maturitu, ale i tak mě zajímá, co na maturitě a na vysoké se po mně bude chtít, co už musím umět, abych tam mohl nastoupit. Bere se tam bez příjimaček ale pak se to "filtruje" a já si to místo na škole chci rozhodně udržet, ikdyž nejsem ze školy na IVT zaměřenou.

A ještě jedna otázečka, jakou publikaci ohledně výpočetní techniky obecně byste mi doporučili? Programátor určitě nesmí umět jen programovat, určitě bude lepší něco vědět i o počítačích jako takových.
Určitě by se tam mělo objevit něco ve smyslu - na co je RAM, grafika a další komponenty, ale také např. že existuje vektorová grafika a rastrová, jak funguje anti-aliasing a co to je, apod... Ale samozřejmě mnohem, mnohem víc.
Budu rád za více odpovědí.


Děkuji a přeji hezké, pohodové dopoledne.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny