Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte pevný disk k multimediálnímu centru

Potřeboval bych doporučit pevný disk k multimediálnímu centru. Jsou v podstatě 2 možnosti - buďto 3,5" interní anebo 2,5" externí. Varianta první - je sice na první pohled lepší,ale když jsem do něho namontoval jistý 3,5" Western Digital 1,5TB, byl hrozně hlučný...Prostě slyším hlučnost, vibrace a vrnění, které se rozléhají po celém obýváku. Pro nějaké porovnání jsem do mého přístroje vyzkoušel i kolegovo z práce 3,5" disk Samsung rovněž 1.5TB, který tak hlučný už nebyl. Takže problém je hlavně hlučnost. Varinta druhá=externí 2,5" HDD je na první pohled horší,nebude umístěn uvnitř multi-centra,bude ležet někde vedle něho s propojením přes USB,bude mít zřejmě menší kapacitu, ale bude určitě tišší. Napadají mě např. možnosti:
WD My Passport Essential SE 750GB Ext. 2.5" USB3.0/.2.0, 8MB cache nebo SEAGATE 2,5" FreeAgent GoFlex 750GB (nevím sice jak to bude fungovat s USB 3.0,ale asi by mělo...). Rychlost otáček vzhledem k mutimediálnímu centru postačuje 5400 ot/min. Ale důležitá je pro mě hlučnost.
Který tedy zvolit? Nějaký ultra tichý interní 3,5" (1-2TB)- ale momentálně žádný takový osobně neznám a nechám si poradit...anebo tichý externí 2,5" s menší kapacitou (750 MB - 1TB) a o něco dražší...Díky za radu a konkrétní osvědčené typy.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny