Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win7- jak snizit naroky na RAM

se zabranou pamětí xp je to jak píše kmochna, kolem 90mb po startu, bez jakýchkoli spuštěných aplikací. což neznamená že by xp mohly fungovat se 128mb ram.
pár desítek mb xp obsazují pro souborovou cache, dalších pár desítek mb si rezervují pro start nové aplikace ať je v ram k dispozici vždy nějaké volné místo, něco zabírají "povinné" rezidentní aplikace (realtekův rozeznávač zasunutého jacku 16mb, av 0-150mb, bluetooth), a pak další balast a spyware podle vkusu každého soudruha.
po pár spuštěných aplikacích a půldenní práci se projeví typická vlastnost xp = špatný úklid paměti po aplikacích. a i když pak zůstane spuštěná jen jediná aplikace, xp jsou pomalé a volného místa v paměti moc není, systém hned swapuje. proto je pro provoz nutných aspoň těch 512mb ram co píšeš.

třeba pro provoz s firefoxem většinou stačí ty 2gb, při 400-500 otevřených tabech stejně začíná být pomalý a málo stabilní.

r.:
v této souvislosti hloubám, kde je bota na notebuku s 4gb ram - když w7 na rozdíl od visty se 2gb ram funguje. něco z ram zabije grafická karta a ostatní hw, takže jsme na 3gb.
photoshop neznám, ale věřím že rozbalená 10mpx bitmapa v paměti s 99 kroky undo dokáže napáchat pěknou swapovací paseku, asi bych otevření 10 fotek najednou nechával na stolní pc (rychlý disk nebo ssd pro systém, 8gb ram, 64bit).
to co w7 indikují jako zabranou ram není součet jejich procesů, nýbrž původně volná paměť dnes více využívaná jak diskovou cache, tak cache gui rozhraní, i slavnými superprefetchy. asi bych na to nepoštvával žádná pochybná čistítka, a pro neergoomický notebook bych nepředpokládal optimalizaci pro desítky spuštěných aplikací. čili vypnout veškerý autorunový spyware, zrušit zbytečný rezidentní antivir, a superprefetch ověřit zda není na ntb lepší vypnout.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny