Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak udelat dual boot win/lin na jednom disku, ktery pro win pouziva 2 oddily?

Ahoj,

potrebuju poradit s konkretnim problemem. Hledal jsem ruzne po netu, ale nenasel jsem presne co hledam a co jsem nasel, se bojim vyzkouset jen tak, prtoze to neni muj pc a budu u nej pouze chvilku, takze na velky zkouseni nebude cas. Mam win vista na jednom HDD. Ten HDD je rozdelen na C - system a D - data. Ted na nem chci jeste udelat oddil E a na nej dat Kubuntu.
Uz jsem si ho zkousel instalovat zkusebne doma ve virtualu, ale tam to nespustim. Tak jsem zkusil live cd a zda se, ze by se pri instalaci na fyzicky HDD mohl zeptat na zachovani win, ale nejsem si jisty, jestli se pak opravdu zepta. Takze tohle je jedna cast otazky. Zkouseli jste nekdo instalovat linux na HDD s Win, ktery uz ma 2 oddily pro win? A jak?

No a dalsi vec me pak napadla pouzit nejaky ten dual boot programek, co jsem nasel po netu a pouzit ho az po instalaci, ale jak rikam, nejsem si jisty, jestli to ty win nejak neposkodi, respektive jestli nebude poskozeno jejich spousteni (hlavne nechci preinstalovavat win).
Mohl byste nekdo napsat nejednodussi cestu za pouziti klikacich SW k dosazeni cile? Tj. nechat na disku win a do novyho oddilu E nainstalovat Kubuntu tak, aby se pc pri startu ptal na obrazovce co chci spustit?

Dik.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny