Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows Media Player 11 nepřehrává filmy

V súčasnosti sa používajú stovky zvukových a obrazových kodekov. Niektoré z nich vytvorila spoločnosť Microsoft, ale veľkú väčšinu kodekov vytvorili spoločnosti, organizácie alebo jednotlivci. Operačný systém Windows a prehrávač obsahujú predvolene niekoľko najpoužívanejších kodekov, ako napríklad kodeky Windows Media Audio, Windows Media Video a MP3.

Niekedy však môžete chcieť prehrať obsah komprimovaný kodekom, ktorý systém Windows ani prehrávač neobsahujú ako predvolený. V mnohých prípadoch môžete potrebný kodek bezplatne alebo za poplatok prevziať z webu. V niektorých prípadoch prehrávač automaticky použije kodeky, ktoré sú nainštalované inými programami v počítači, ktoré prehrávajú alebo vytvárajú obsah digitálnych médií.

Chýba Ti video kodek....

Ak potrebujete zobraziť zoznam súčastí a kodekov prehrávača Windows Media Player nainštalovaných v počítači, použite nasledujúci postup:

1.

V ponuke Pomocník kliknite na položku Čo je prehrávač Windows Media Player.

Ak ponuku Pomocník nevidíte, kliknite na položku Organizovať, ukážte na položku Rozloženie a potom vyberte možnosť Zobraziť panel s ponukami.
2.

V dialógovom okne Čo je prehrávač Windows Media Player kliknite na položku Informácie o technickej podpore.

Vo webovom prehľadávači sa otvorí stránka s informáciami o súvisiacich binárnych súboroch, kodekoch, filtroch, doplnkoch a službách nainštalovaných v počítači. Pracovník oddelenia technickej podpory vám na základe týchto podrobných informácií pomôže vyriešiť problémy v počítači.


Zaručený spôsob na zistenie, ktorý kodek sa použil pri komprimovaní súboru, neexistuje. Máte však niekoľko možností:

*

Ak chcete určiť, ktorý kodek bol použitý s konkrétnym súborom, prehrajte súbor v prehrávači, ak je to možné. Počas prehrávania súboru kliknite pravým tlačidlom myši na položku tohto súboru v knižnicu a potom kliknite na položku Vlastnosti. Na karte Súbor sa pozrite na sekcie Zvukový kodek a Videokodek.
*

Použite nástroj na identifikáciu kodeku, ktorý nepochádza od spoločnosti Microsoft. Na Internete je k dispozícii niekoľko týchto nástrojov.

Formát súboru sa dá rozpoznať podľa prípony súboru (napríklad .wma, .wmv, .mp3 alebo .avi). Aj táto metóda však má svoje hranice. Množstvo programov vytvára súbory s vlastnými príponami súboru. A ktokoľvek môže premenovať súbor bez toho, aby zmenil formát súboru. Napríklad súbor s príponou .mpg alebo .dvr-ms je obvykle len súbor AVI, ktorý bol skomprimovaný pomocou niektorej verzie videokodeku MPEG.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny