Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spatna deska???

Ahoj mam dotaz sousedka mne poprosila at ji spravim pc , nu ja blbec opakuji blbec kejvnul :D ,
prinesu to domu kouknu aaaaa disk je KO. no koupil jsem novi disk instalace systemu probehla ok , ale po tretim restaru uz system nenabehne , zmizi mi diskoví oddil , reinstal systemu asi 5 x se stejnym vysledkem nekdy uz se nerozebehl ani po prvnim restatu , dal jsem tedy disk ke mne do pc stahnul jsem samsung utilitku na kontrolu disku nabootoval z CD a udelal test HDD vse v OK , dam disk zpet do pc sousedky a ejhle zacudilo se ze zdroje ( Euro Case mluvi za vse) takze ten puvodni disk asi shorel diky spatnemu zdroji ,dal jsem teda svuj nahradni zdroj LC Power 550W (taky zadna super znacka ale slape) vse ok , reinstal systemu , restart a nejde , mam podezreni na desku ale nemam zadny soft kterym bych to proveril , mem test 86 ve. 4.00 jsem zpoustel a nic nenasel . Divny je ze jsem zkousel instal Linux ubuntu 10.04 a ten pc slape nechapu , instaluji tam Win Vista Home Basic a nejde.

Pc - 4 x 1 GB ram Kingston
- amd Athlon X2 4600+ 2.4 GHz
- Grafika Geforce 8600 Gt
- Zakladni deska ASRock AN61 tak nejak pisu to z pameti co si pamatuju z Everestu
- Disk Samsung 500 GB Sata

Teploty jsou v normalu , nechapu proc Linux jde a Win Vista nejde nevim jka funguje Linux nemam s nim zkusenosti ale asi pri startu zavadi system jinym pryncipem nez Windows.

Předmět Autor Datum
Nevím, jak je na tom Vista_HB s ovladači SATA AHCI, ale nejspíš si s tím moc nerozumí. Přepni v BIOS…
mif 21.12.2010 13:30
mif
Chceš dobrou radu ? Vrať to do původního stavu a vrať to sousedce že je to větší problém a že si s t…
MM_tank 21.12.2010 18:59
MM_tank
Tak deska je to ASRock ALive NF6G-GLAN a cipset nVidia nForce 6150SE--30 AMD Hammer. A ty sousedce t… poslední
Yakuzad 21.12.2010 23:14
Yakuzad

Chceš dobrou radu ? Vrať to do původního stavu a vrať to sousedce že je to větší problém a že si s tím nevíš rady. Jinak můžeš být za zloděje/vola co to pokazil ještě víc nebo ji okradl. Blbé zkušenosti :-)

Tu desku sem nenašel. Není nějak jinak ten název ? Má to integrovanou grafiku ? vga dost odchází zkus ji vyměnit/vytáhnout. Je možné že deska dostala ránu.

Nevim co je to za chipset ale staré nvidia čipsety se moc se samsungy rádi nemají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru