Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odešla grafická karta?

Dobrý den,

poslední dobou jsem měl problém s notebookem. Když se zapnul, tak na monitoru byly jen pruhy a čáry. Párkrát se vypnul a zapnul, ale většinou zas chvíli šel, aniž bych něco udělal, prostě se rozběhl. Včera jsem ho zapnul a opět čáry pruhy, párkrát jsem ho vypnul/zapnul, ale už nic. Zkoušel jsem připojit monitor od počítače, Windows začal nabíhat, ale pak monitor zhasnul a buď se přepojil zpět na notebook nebo se notebook vypnul. Monitorem to asi nebude, protože se to jednou načítalo a pak se obraz zase rozjel. Když hýbu myší, je to pod těmi pruhy vidět. Chci se zeptat, jestli je to tedy grafická karta, nebo co by to mohlo ještě být (virus?) a jestli by to bylo opravitelné. Notebook mám 4 roky (ACER)...

Předmět Autor Datum
Odešlá grafická karta je opravitelná výměnou celé desky. Je-li to po záruce, což po čtyřech letech j…
Dale Cooper 24.12.2010 21:55
Dale Cooper
Díky za odpověď, asi nic jiného nezbyde, než koupit nový. Je ale nějaká šance na záchranu dat?
TommyEmko 24.12.2010 22:30
TommyEmko
Šance je, v pohodě. Vymontuj disk (podle návodu) a zakup externí box na 2,5" HDD (podle rozhraní dis… poslední
Dale Cooper 24.12.2010 22:35
Dale Cooper

Odešlá grafická karta je opravitelná výměnou celé desky. Je-li to po záruce, což po čtyřech letech je, tak bych to neřešil - oprava je nerentabilní a její cena bude blízká novému stroji. Prodej to na díly na aukru a zakup nový.
Ještě lze vyzkoušet live CD/DVD s linuxem, jestli náhodou není chyba ve Windows... Pokud to s tím linuxem poběží v pořádku, tak bych přeinstaloval systém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru