Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem notebook na splatky

Zdravím,
Chtěl bych nějaký notebook na splátky jelikož bych si momentálně mohl dovolit notebook kolem 3.500 a co jsem slyšel nedá se normální notebook za takovou částku sehnat, musím zvolit notebook na splatky.
Chtěl bych nějaký uplně obyčejný notebook na kterem by jel svizne NET.Hry nehraju takze nemusi mit nejakou mega grafarnu.
Jsem student a nevím zda-li nejaky obchod nabízí studentum notebooky na splatky, pokud nekdo vi o nejake prodejne sem sni :).

Předmět Autor Datum
Tak jsem hledal na netu a nasel sjem dost spolecnosti nabizejici notase pro lidi bez overeni prijmu…
Ledley 26.12.2010 23:37
Ledley
A nevadí ti, že za notebook zaplatíš třeba o třetinu víc? A budeš to splácet třeba dva roky? Já bych…
host 26.12.2010 23:42
host
bez overeni prijmu ale to neznamená, že se tě nebudou na příjem ptát a pokud: a) uvedeš, že nemáš…
Boeing 27.12.2010 04:58
Boeing
Na net stačí jakýkoliv dnešní notebook, měl by si trošku specifikovat to co hledáš (jaká by měla být…
manas 26.12.2010 23:41
manas
Tak chtěl bych prostě obyč notebook cena 3.500 velikost hdd stacila by kolem 40G, rychlost je celkem…
Ledley 26.12.2010 23:53
Ledley
Lepší by bylo kdyby si prolez nějaký inzeráty, třeba aukro atd. a pak by si sem hodil odkazy na ty c…
manas 27.12.2010 00:15
manas
Splátky nebo půjčky jsou dnes dobrou alternativou k adrenalínovým sportům a ruské ruletě, kdy se do…
kropf08 26.12.2010 23:50
kropf08
Na toto si davam pozor bral bych notebook ne hypoteku :-D
Ledley 26.12.2010 23:54
Ledley
__________Na toto si davam pozor bral bych notebook ne hypoteku________ Uvedu příklad z TV: Joudu c…
kropf08 27.12.2010 00:54
kropf08
pokial si chceš brať úver od nebankových spoločností,tak si to velmi donre rozmysli,obvykle dajú aj…
audax 27.12.2010 03:45
audax
Přišetři dva tisíce a kup si tohle: http://www.device.cz/notebooky/5704,ibm_thinkpad_t 40.html Na tv…
Prasak 27.12.2010 07:06
Prasak
http://aukro.cz/item1385330545_kvalitni_notebook_d ell_d600_pentium_m_1_7_ghz_xp.html co tento ? c…
Ledley 27.12.2010 23:11
Ledley
Pokud se ti podaří vyhrát, tak ten druhej je samozřejmě lepší, ale vyhoví i ten první (D600), pokud… poslední
Prasak 28.12.2010 06:45
Prasak

A nevadí ti, že za notebook zaplatíš třeba o třetinu víc? A budeš to splácet třeba dva roky? Já bych si na splátky nic nekoupil - a nebo jenom to, co bych opravdu životně potřeboval. Což notebook určitě není.

Kolem 4 tisíc se dá sehnat solidní použitý/repasovaný notebook, třeba HP nc6120, ten ti na net bude stačit určitě.

bez overeni prijmu

ale to neznamená, že se tě nebudou na příjem ptát a pokud:

a) uvedeš, že nemáš příjem/student > nic ti nedají
b) uvedeš nepravdivé, později neprokazatelné údaje > úvěrovej podvod (trestní sazbu si zjisti sám)

Uznávám, že pokud úvěr řádně splatíš, nikdo se starat nebude, co jim do formulářů nakecáš. Ale i tak je to risk jako prase. Spíš se domluv s rodiči/prarodiči (kteří mají většinou naspořeno). Navíc je potřeba mít bankovní účet a úvěry z nebankovního sektoru jsou psychicky terorizujicí, lichvářské a kurevsky drahé > čti smlouvy!

A za pár měsíců ti pošlou jako dobrýmu klientovi kreditku s nabitým uvěrem např. na 50 tyček a to tě už na kolena srazit může, pokud nezvládneš pocit koukat na 50k a nepoužít je (i v nouzi).

Ohledně booku už řekli, že je celkem jedno co koupíš když máš nenáročné požadavky. Běžný book imho neAjseří značky vše zvládne. Jen kvůli přenositelnosti (zpracování) bych hledal mezi Delly nebo staršími HPčky (já jsem měl NX-ko a kvalita, oproti dnešním plasťáčkům).

Na net stačí jakýkoliv dnešní notebook, měl by si trošku specifikovat to co hledáš (jaká by měla být velikost, z DVD mechanikou nebo bez, max. cena atd.) Na splátky pokud nemáš stálý příjem tak asi těžko někdo dá. Spíš se mrkni na stránky společností který tohle poskytují jako je třeba Home Credit atd.

Tak chtěl bych prostě obyč notebook cena 3.500 velikost hdd stacila by kolem 40G, rychlost je celkem podstatna aby zvladl nekolik zalozek na netu :-D, prehrani videii a basta zadne hry nic vic zadna webkamera ci takove, proste studijni notebook bez prkotin za levno, myslel jsem ze nesezenu proto jsem zvolil splatky ale jeste nevim ted jste me celkem zmatly, myslel jsem ze nebude problem kdyz pisi ,ze potrebuji overeni o prijmu jen nad 30k ....Jinak to ze dam o tretinu vice me nevadi jelikoz bych dohromady treba tech 15-20k nedal ...

Kdyz bych ale bral na splatky tak uz nejaky poradny :) diky za kazdou radu pripadne i o zkusenostech ze splatek.

__________Na toto si davam pozor bral bych notebook ne hypoteku________

Uvedu příklad z TV: Joudu chytil revizor bez platné jízdenky v tramvaji. Po několika létech špatně doručovaných a místy vůbec nedoručených upomínek, byl vydán soudem platební příkaz na 35 000,-Kč z původní částky 500.-Kč. Vzápětí napochodoval exekutor s lepící paskou a polepil celý byt. No, a teď si zkus udělat projekci z ceny tvého NB, kdyby se ti tohle nedopatření připletlo do cesty. Budeš se stěhovat, nepřijde ti upomínka, tak trochu zapomeneš atd...Čert nespí.

pokial si chceš brať úver od nebankových spoločností,tak si to velmi donre rozmysli,obvykle dajú aj nezamestnaným a podobným,ovšem úroky sú obvykle velmi vysoké,každé omeškanie alebo preloženie termínu splátky je penalizované velmi vysokou pokutou,obvykle je to cca 100-150,- za každý preložený deň termínu zaplatenia alebo jednorazovo 30-66% dlžnej dohodnutej mesačnej splátky podla výšky úveru-t.j. ked napr. pôvodný dohodnutý deň zaplatenia je streda a Ty z nejakého dôvodu môžeš až v piatok,oni obvykle velmi ochotne výjdu v ústtrety,ale za tie dva dni preloženia termínu zaplatíš aj penále,okrem samotnej požičanej sumy platíš aj jednorazový fixný poplatok za agenta,ktorý obvykle chodí splátky vyberať,čo je obvykle cca 3500,- jednorazová suma navyše-nie všetky tireto sspoločnosti majú zavedený systém splácania pomocou šekov alebo bezhotovostnou platbou z účtu-to má tuším len cetelem,home kredit,pokial prestaneš mať na splátky,tak miesto milého agenta posielajú potom nasteroidované indivíduá,ktoré už nejednajú príliš v rukavičkách,robia síce všetko v rámci zákona,nie ako v americkej kriminálke,ale už to potom nieje príjemné posedenie pri káve,ale velmi jasné a jednoznačné vymáhanie pohladávky.....v každom prípade si musíš radšej niekolkokrát dobre prečítať zmluvné podmienky a hlavne tie,čo sú drobným písmom ešte skôr,než niečo podpíšeš,alebo záväzne uzavrieš zmluvu o úvere

Pokud se ti podaří vyhrát, tak ten druhej je samozřejmě lepší, ale vyhoví i ten první (D600), pokud do něj přikoupíš paměť, bude stačit. Jen ještě musíš vyhrát ty aukce, o oba je docela zájem a aukce vrcholí v poslední minutě, cena může vyskočit mnohem výše.
A vybíráš dobře, když použitý notebook, tak raději slušnou značku, tedy Dell, IBM.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru