Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 10 ročná PC zostava - veľmi pomalé reakcie OS Win XP

zdravím,

chcel by som sa spýtať, môj otec používa postarší počítač (skôr starý) ide o PC s CPU AMD Duron 850MHz a 2x256MB SDRAM (teda 512MB) s takt frekvenciou 133MHz. obidva moduly su kompatibilné pre takt 133MHz ktorá je aj nastavená v BIOSe. GPU je v AGP(2X) slote a je to Radeon 9250 so 128MB RAM. 80GB HDD. integrovaná 10/100 sieťová karta. chipset SiS730S

problem je v tom že počítač začal staršne sekať, pracuje "trhavo" má neprimerane dlhe odozvy na akýkoľvek povel či z klavesnice alebo od dvojkliku myši. stream videá , sú nepozerateľné - sekajú. pri písaní textu vo forach, ak sa píše chýchlejšie tak text sa nestíha zobrazovať na monitore a akokeby "dobiehával tempo písania užívateľa PC", PDF dokumnty sa niekedy uplne seknu a PDF reader neodpovedá. na požiadanie som počítač prešiel antivirom, takisto na spyware, vyčistil registre a Cookies, vykonal som defragmentaciu HDD, aktualizoval ovladače komponentov hlavne chipsetu a DMA radiču, nič nepomáhalo, zalohoval a preinštaloval som teda komplet PC (pomalý format HDD NTFS) nainštaloval som na novo Win XP Pro s SP2. čista inštalacia , jedine čo je doinštalovane je MS Office 2003 a najnovšie ovladače k doske a grafike, plus flash player. a robí to presne to isté ako pred preinštalovaním. graficke rozhranie XP (motiv) je to klasicke hranate ako pozname z Win 98. prepol som to aby boli naroky na RAM a GPU menšie.

stale problem pretrváva. neviem čo ešte vyskušať. tento problem sa začal prejavovať po osadení a naištalovaní spomínanej grafiky Radeon 9250 prosim o nasmerovanie a pripadnu pomoc čo ešte vyskušať. HW v PC skrinke je vyčistené a zbavene prachu, to držím stale čiste, pretože prach je dobra mrcha.

ďakujem srdečne zarady a prajem štastný nový rok 2011

zdraví Juraj

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny