Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pípání BIOS

Prosím o radu. Popis problému: Při zapnutí PC se "aktivuje" zákl. deska, ale pouze do určité "fáze". Poté začne výstražně neustále pípat - stejné krátké rychlé neustále opakované pípání. Tím skončí celá "aktivace". Na monitoru je pouze černá obrazovka s nápisem v červeném poli: " You have not connected the power extension cable to you Radeon 9800 video card please refer to the "getting started guide" for proper hardware instalation. Toť vše. S mou chabou znalostí angl. jsem pochopil, že problém je kolem "grafárny". Jelikož máme doma 2 PC tak jsem zkusil prohodit grafárny ( druhá je ATI Radeon 9550) a PC naběhlo v pořádku. Pro upřesnění: 1.) u problem. startu je v PC nainst. graf. karta ATI Radeon 9800 PRO, kde je nutné tuto ještě zapojit kabelem ke zdroji - na druhém PC s touto kartou nebyl žádný problém. 2.) ATI Radeon 9550 není nutno po jejím nainst. žádné další propoj. kabelem ke zdroji a na obou PC tato pracuje OK. I ATI R9800 PRO na druhém PC pracuje OK. Z toho mi vyplývá že se mi problém směřuje buď ke kabeláži od graf. karty ke zdroji, nebo ve zdroji samotném. Je možné toto nějak zjistit - změřit, nebo stačí rada - směřuji já dobrým směrem? Dík.

[mod]Upraven titulek, původně myslím. "Prosím o radu." (Kráťa) (Kráťa)[/mod]

Předmět Autor Datum
Z hlavy nevím, co tebou popisované pípání naznačuje, ale zkus, zda máš dobře doražené kabílky a RAM.
Kráťa 09.04.2006 15:34
Kráťa
V manualu zakladni desky je vetsinou napsano, co to pipani znamena. Zkus se tam podivat.
rh 09.04.2006 15:43
rh
Směr je správný, vytrvat! :)) Ta hláška v červeném poli je něco o tom, že do grafické karty není spr…
Kurt 09.04.2006 15:59
Kurt
Podla toho textu co vidis na obrazovke nepipa BIOS dosky, ale VGA BIOS (takze zbytocne budes pozerat…
MM.. 09.04.2006 16:00
MM..
Ohledně slabého zdroje - údajně někde na NETu je adresa, kde se pouze vepíše do kolonek HW a po chví…
Ivan 09.04.2006 16:13
Ivan
To je k ničemu - pouhá teorie. Ty potřebuješ mít jistotu a tu nezískáš jinak, než tím, že zkusíš jin…
Kurt 09.04.2006 16:15
Kurt
Keby si hned napisal co tam mas za zdroj (znacka, vykon) a aky mas PC (aspon CPU a kolko tam toho ma…
MM.. 09.04.2006 16:27
MM..
To je pravda, ale na tento "zásah" nemám dost znalostí a hlavně odvahy a tak jako tak mi z toho plyn…
Ivan 09.04.2006 16:26
Ivan
Pro MM: Máš pravdu s tím uvedením velikosti zdroje a komponent, je mi jasné, že ten kdo do toho "vid… poslední
Ivan 09.04.2006 16:41
Ivan

Směr je správný, vytrvat! :))
Ta hláška v červeném poli je něco o tom, že do grafické karty není správně připojeno přídavné napájení. Pokud je, viděl bych problém ve zdroji - zkusit do karty připojit jiný konektor, další možnost (zdroj je slabý) - odpojit na zkoušku všechny CD a DVD mechaniky, případně ještě zkusit ten zdroj z druhého PC. ;-)

Podla toho textu co vidis na obrazovke nepipa BIOS dosky, ale VGA BIOS (takze zbytocne budes pozerat do navodu k doske :-)), pise ti predsa ze si nezapojil dodatocne napajanie do grafiky (kablik zdroj->grafika). Takze problem hladaj najskor tam (zdroj alebo ten kablik alebo grafika, ale ak ta grafika ide v inom PC, tak mas asi v tom PC kde to nejde slaby zdroj. skus vymenit zdroje).

Ohledně slabého zdroje - údajně někde na NETu je adresa, kde se pouze vepíše do kolonek HW a po chvíli Vám to ukáže výsledek ohledně zdroje, zda je postačující nebo slabý. Nevíte někdo o této adrese?

To je pravda, ale na tento "zásah" nemám dost znalostí a hlavně odvahy a tak jako tak mi z toho plyne, že musím zítra do PC prodejny. Alespoň jsem si ujasnil kam třeba směřovat debatu v obchodě. Jenom pro upřesnění: pokud by byl zdroj nějakým způsobem vadný tak by zřejmě PC nešlo vůbec, takže toto opravdu poukazuje na jeho nepostačující velikost (ostatním: kabely, RAM, atd. - řádné "doražení" jsem zkoušel - závada se vyskytuje pouze u 1. PC s ATI R9800 PRO)

Pro MM: Máš pravdu s tím uvedením velikosti zdroje a komponent, je mi jasné, že ten kdo do toho "vidí" trochu více by asi úvodní článek napsal jinak. Dále: o svém zdroji vím že je 300W, přesné označení nevím, PC mám opět už "zadeklované", byl jsem na výše uvedené adrese, zadal jsem dle okének komponenty - no a ....nutnost min. zdroje 310W - NO A JE TO !!!!! je to sice jenom teorie, ale pouze to potvrdilo teorii několik Vás.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru