Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoká teplota CPU!

Tak jsem tu opět s mým problémem o přehřívání CPU
Začal jsem používat program CoreTemp a sleduji teplotu již měsíc v kuse. Teplota 1CPU je 35-39 při Internetu a ICQ,druhé jádro má vždy o 5°C více. Při zátěži (Spuštění písniček,zapínání ICQ a Internetu zároveň si teplota sáhne i na 70°C,za dnešek se mi již několikrát vypnul (Má hranice přehřátí je 80°) Pasta je nanesena dobře,typ je Arctit MX-2 a chladič je nový a dobře upevněný. Četl jsem něco o Undervoltage,ale usoudil jsem že je to pouze na Notebooky. Obě bočnice mám sundané a chladič bývá spíše Teplý než-li horký.
Nezná někdo prosím nějaké programy nebo nějakou fikanost na snížení teploty CPU? Prý pomáhá i detaktování,ani tomu bych se nebránil. Děkuji za jakoukoliv odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cau, ja sem sestavoval uplne novy pc za 15K. je tam sestijadro a seriovy chladic. teplota pri hrani… nový
lukas ziska 10.05.2012 11:40
lukas ziska
To máš ešte v pohode, môj CPU len pri normálnom prezeraní Internetu dosahuje teploty od 55 do 70°C,… poslední
Marsall 16.04.2013 21:28
Marsall

Cau, ja sem sestavoval uplne novy pc za 15K. je tam sestijadro a seriovy chladic. teplota pri hrani her stoupne na 100°C a pak se vypne (to už sem nastavil na 100°C v BIOSu). Teď běžím pro pastu a zkusím znovu usadit chladič ale podle toho jak jsem ho ve speedfunu sledoval tak teplota skočí klidně o 15°C libovolným směrem víceméně jen když pracuje jádro 4 a 5. Je to možné?

To máš ešte v pohode, môj CPU len pri normálnom prezeraní Internetu dosahuje teploty od 55 do 70°C, a keď spustím ARMU II alebo Dragon Age (BF3 ani neskúšam) sa teplota vyšplhá aj na 93°C. Už mám normálne obavy že mám zapečenú pastu. Otáčky chladiča sú nastavené automaticky biosom a neklesnú pod 2200RPM. A PC sa ešte nereštartoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru