Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz - ve složce dokumenty nemám dokumenty, ale nějaké programy

Krásný večer. Chtěla bych vás požádat o radu. Nevím co mám dělat. Nějakým způsobem (nevím, na co jsem klikla) se mi věci uložené ve složce dokumenty" dostaly do hlavního okna ve startu. A další věc která se mi stala je, že dole vpravo na liště, jako jsou hodiny a další ikonky se mi objevila ikonka - červené kolo + uprosřed bílý křížek a pořád mi vyskakuje u této ikonky hlášení: critical reeor. Hard drive not found. Missing hard drive. A aby toho nebylo málo, objedvila se tam i ikonka scanner. Nevím co s tím vším mám dělat. Mohl by mi někdo poradit ? Ve složce dokumenty nemám dokumenty, ale nějaké "programy, "přístup a výchozí nastavení programů" a další ikonky.
Budu ráda za jakoukoliv maličkost. Moc vám děkuji za ochotu a čas, který budete mému požadavku věnovat.
změna předmětu, původně: dotaz
Upravena velikost písmen. (LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"Neco" jsi "nekam" nechtěně pretáhla. Bez toho, aby se člověk podíval na tvůj počítač to opravit nep… nový
Jan Fiala 03.01.2011 22:01
Jan Fiala
Škoda, ale přesto děkuji za ochotu. nový
Ajulinka 03.01.2011 22:10
Ajulinka
To byl Silvestr u pc ne ?:-D Jinak ta hláška CRITICAL REEOR. HARD DRIVE NOT FOUND. MISSING HARD DRI… nový
MM_tank 03.01.2011 22:34
MM_tank
Pro některé sranda viry je charakteristické, že se spouští k určitému datu. Jinak mohou sedět nečinn… poslední
kropf08 03.01.2011 23:31
kropf08

To byl Silvestr u pc ne ?:-D

Jinak ta hláška CRITICAL REEOR. HARD DRIVE NOT FOUND. MISSING HARD DRIVE vypadá že máš v počitači nějaký spyware. Pokud zvládneš nainstalovat nějaký program na kontrolu a případné vyčištění (spywaretewrminator)potom odisntalovat antivir a nahrát jiný a pustit znovu kontrolu tak to možná vyřešíš.

To přesunutí dokumentů mohl udělat i případně ten spyware pokud to tam máš. Pokud tam máš důležité dokumenty měla bys je mít zálohované nebo to aspoň zkusit teď udělat před ničením vira. Nedokážu nadálku odhadnout co s tím a jak je to vážné.

podle čeho si myslím že je to spyware
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=201011 01205249AAso7Qd

Pro některé sranda viry je charakteristické, že se spouští k určitému datu. Jinak mohou sedět nečinně v PC i několik měsíců. Jedním z výzamných dat je i konec a začátek roku. Je-li v tu dobu PC spuštěn dojde inicializaci. Jinak spí dál. Pokud je to tento případ asi chybí kvalitní antivirový progrma pravidelně aktualizovaný.
Zkusit odvirovat (přitom vypnout obnovu systému), smazat všechny .tmp - prohlédnout spuštěné procesy při startu. Spustit Hijackthis a poslat hijackthis.log na kontrolu na stránky Hijackthis : www.hijackthis.cz Možný postup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru