Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otevření xls v IE (FF...)

Šéf si vymyslel intranet. Jsou tam hlavně linky na různé dokumenty - pdf, doc, xls... Dokumenty jsou jen ke koukání bez možnosti editace, resp. nechceme, aby je mohl kdokoli z firmy prostřednictvím intranetu editovat. Šéfovi vadí, že různé dokumenty v prohlížeči vypadají různým způsobem. Pdf se otevře bez problémů, xls otravuje s dotazem, zda se má otevřít nebo uložit... Chce aby se všecko otevíralo jako pdf, tj. hned bez nějakých dalších dotazů. Mohu využít html, js, php.

1. Myslím, že vypnutí toho dotazu nejde udělat na straně webové aplikace, ale musí si nastavit uživatel sám. Nemáte nějaký link (žádný se mi nepovedlo vygooglovat), kde by si šéf mohl po lopatě přečíst, že to opravdu musí nastavit on ve svém prohlížeči a ne já jako programátor aplikace? Když mu to půjdu jen říct bez nějakého důkazu, tak budu vypadat jako totálně neschopný blb. Nebo pokud to jde nějak obejít, tak jak?

2. Pokud se to dá obejít jen zaškrtnutím checkboxu, aby se daná akce se soubory daného typu prováděla vždy, tak to je pak nastaveno pro všechno v prohlížeči, i pro bezpečný intranet, i pro weby venku na internetu, že? Nastavit to jen pro intranet asi nejde?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny