Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Silný stroj, slábnoucí výkon...

Zdravím, mám notebook samsung r580
Intel Core I5 430 m
4 GB ddr3 ram
Geforce GT 330m 1024 mb
Windows 7 Pro N version 64bit (ořezaná o zbytečnosti - normální prodejní verze, žádná pirátština)
Všechny ovladače aktuální, víc jak 2-3 měsíce jsem s nimi nic nedělal. Dělal jsem bg1 tutu, což obnášelo i shánění nocd cracku - možná infekce?

Všechno se zdálo být v pořádku, jen u cod4 se mi zdálo že mám míň fps než bych měl mít a občas se mi u některých jiných aplikací zdálo, že je to pomalejší než by mělo být, ale vše uspokojivě šlapalo, tak jsem to neřešil. Jenže dnes jsem zapl cod4 a fps 15-23 (což ještě včera nebylo), world of tanks 18-26 (je to betatest, běžně tak 45-60). To mě krapet vyděsilo, zdefragmentoval jsem disk, zaktualizoval ovladače, vyčistil registry, vypl, zapl a bez výsledku. Mám rozdělený disk na win a data, takže není problém přeinstalovat (nechce se mi), ale rád bych identifikoval příčinu problému. Pomůžete mi? děkuji

Předmět Autor Datum
to moc silný stroj teda rozhodně není, spíše taková běžná, nevýkonná a na hry nevhodná plečka. Sorry…
touchwood 04.01.2011 19:10
touchwood
vyčistil registry Proč? Registry se nahrají při startu počítače do paměti (pár kilobajt navíc oprot…
marekdrtic 04.01.2011 19:11
marekdrtic
Jo jo vím, že to nění žádná špička, ale mě to bohatě stačí :-) nadpis tam je víceméně proto abych ne…
Idahou 06.01.2011 10:04
Idahou
Pokud ti defragmentace pomohla k lepšímu fps, tak tam máš cosi shnilého. Chápal bych rychlejší načít…
Wikan 06.01.2011 10:11
Wikan
Provozem OS se dá předpokládat jeho zpomalení vlivem nových instalací programů a přibýváním zvláště…
kropf08 07.01.2011 02:49
kropf08
samozrejme defragmentace disku je nutnost, ale proc provadet udrzbu registru, staci pouzivat uninsta… poslední
Redmarx N 07.01.2011 07:51
Redmarx N

Jo jo vím, že to nění žádná špička, ale mě to bohatě stačí :-) nadpis tam je víceméně proto abych nedostaval odpovědi typu: Kup se lepší stroj

Na doporučení jsem to zkusil projet programem o&o defrag, trvalo to celý den, ale znatelně to pomohlo, na cod4 jsem se dostal na fps uváděné na notebookcheck.net a víc z toho asi nevytáhnu :-) (nejde mi o výkon ve hrách, cod4 používám jako nejjednoduší způsob měření)

ty registry, no měl jsem za to že to má vliv :-) díky za rady

Provozem OS se dá předpokládat jeho zpomalení vlivem nových instalací programů a přibýváním zvláště menších souborů. Pravidelná defragmentace a údržba registrů proces stárnutí OS zpomalí, ale skutečné zrychlení zajistí po čase jen reinstalace. Doporučení - odmazávat duplikace, kontrolovat stav registru, defragmentace, snížit celkový objem dat na disku (smazat nepotřebné - PC běžného uživatele si nic nezadá s vetešnictvím). To všechno je dosti náročné. Svěřit to jenom nějakému automatickému čističi je dost riskantní. Chce to kombinaci s ručním čistěním a rozum do hrsti.

samozrejme defragmentace disku je nutnost, ale proc provadet udrzbu registru, staci pouzivat uninstall a nemazat ze slozky Program Files primo a pokud stejne po programu zbydou v registru nejake zbytky, tak at si tam hnijou, pri dnesnich velikostech pameti a rychlosti PC tech par kB navic vubec nepoznate. (Samozrejme pokud cloveka bavi experimenty a instaluje si do PC kdejaky balast, ktery dokonale zasvini registr systemu (typicky programy od firmy Google) a neprovadi experimenty do virtualniho systemu, tak pak asi nezbyva nez pouzivat nejaky ten super cistic.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru