Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nedostupný HDD pro instalaci Windows XP

Dobrý den,
potřeboval bych poradit k této věci.

Pořídil jsem si SSD Vertex 2 o stejné velikosti 120GB jakou má původní pevný disk v nb. Protože jsem byl líný, tak jsem chtěl pro první test původní HDD naklonovat na SSD ghostem.

Stalo se to, co se dalo celkem čekat a to, že jsem vzhledem ke stejné velikosti disků obrátil směr klonování a naklonoval jsem si čistý SSD na HDD. No stalo se. :-)

Na SSD jsem nainstaloval W7 a funguje jak má. Původní takto naklonovaný HDD jsem chtěl použít v jiném nb, kde je licence na Windows XP. Bohužel ale při instalaci XP instalace končí sdělením "V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky" a nejde provést.

Když na tento "naklonovaný" disk nainstaluji W7, tak to jde při stejné konfiguraci nainstalovat bez problémů. Když pak na takto nainstalované disk s W7 chci dát znovu Windows XP, tak instalátor XP opět vypíše "V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky" a XP tam není možné standardní cestou nainstalovat.

Když jsem na to použil PQMagic 8, tak jsem se dozvěděl, že tam chybí partition table a pokus o její vytvoření a naformátování na NTFS končil chybou. Použil jsem pak z Hirens Acronics Disk Director Suite, kde bylo vidět, že partition na které byly nainstalované W7 je logická a tak jsem jsem ji zrušil a znovu vytvořil aktivní partition. A XP opět není možné nainstalovat. Stejná chyba. Chybí disk.

Co se s tím dá ještě udělat?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny