Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s notebookom

Zdravím...Mám asi dva mesiace notebook Toshiba Satelite L650-17K s OS WIN7 64bit Home premium. Pred dvoma dňami som sa na notebooku hrajkal s nastaveniami, klikol som na spravcu pevnych diskov... bola tam 1 časť s velkosťou 400mb označená ako obnovovacia a aktívna. Môj problém je ten, že som zo zvedavosti označil ako aktívnu aj časť disku, teda C, z ktorej funguje operačný systém. Napísalo mi to hlásenie že pri ďalšom spustení nebude možné načítať OS z pevneho disku. Ked so si to všimol už bolo neskoro, nevedel som ako to vrátiť späť. Po reštarte už nenačítavalo OS a ani "Repair" (HDD Recovery). bol som z toho v koncoch. S Windows 7 som nič nemohol robiť. Doma som našiel inštalačné CD WIN XP. Inštalácia WIN XP prebehla v poriadku. Ovládače som si stiahol s internetu už dávnejšie aj pre možnosť OS WinXP, ale pri inštalovaní ovládačov (bolo tam aj niečo ako BIOS UPDATE) sa notebook reštartoval a nechce sa zapnúť(vždy nabehne modrá obrazovka + biele pismena),nechce už ani spustiť inštalačný disk WinXP. Skúšal som, ale neinštaloval, teda poslednú možnosť OS Linux 2009, beží v pohode ale nejde tam sieťová karta teda ani internet. kto by mi poradil čo mám robiť ďalej.
v prílohe je spominana "modra" obrazovka. Ináč keď zapnem notebook tak to napíše: "NTDLR is missing. press ctrl+alt+del to restart"
Za hocijaku radu ďakujem.

Předmět Autor Datum
hned na zaciatok ti napisem ze si to dodrbal maximalne ako si len mohol. Naco sa seres do veci o kto…
shiro 07.01.2011 11:48
shiro
No ja niesom veľmi expert na také veci, ale pokiaľ tam máte nainštalovaný XP tak cez neho zálohujte…
Martin195 07.01.2011 11:54
Martin195
Vzhledem ke "schopnostem" a k tomu, že je to v záruce, doporučil bych to odeslat do servisu Toshiba. poslední
jbo 07.01.2011 11:56
jbo

hned na zaciatok ti napisem ze si to dodrbal maximalne ako si len mohol. Naco sa seres do veci o ktorych nic nevies? Tak ti treba.
Najprv si si len pobabral nastavenie particii, ale instalaciou XPcka si odfajcil uplne pristup k recovery particii a to uz nenapravis nijako.

Ak mas nejake recovery media, tak ich pouzi a obnov si system.

Ak ich nemas, zozen si instalacku rovnakej verzie windows ako si tam mal a pri instale pouz kluc, ktory mas na nalepke naspodku.

Xpcko ti nejde instalovat preto, lebo flashom biosu (vidno ze o tom prd vies, nakolko si veselo flashujes bios a myslis si ze je to instalacia ovladaca) resetol bios na povodne nastavenia a mas tam SATA radic nastaveny v AHCI mode(to je prva moznost) alebo je na tom booku XPcko nepodporovane a musis pouzit modnutu instalacku s ovladacom SATA radica.

No ja niesom veľmi expert na také veci, ale pokiaľ tam máte nainštalovaný XP tak cez neho zálohujte celý obsah toho oddielu disku kde je nainštalovaná sedmička na iný oddiel alebo na externé médium a potom celý disk kompletne sformátujte a nainštalujte sedmičku znovu. To by šlo v prípade že ste ten disk celý nesformatovali už pri inštalácii Win XP

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru