Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhradní napájení ntb - zdrojem zapojeným místo baterie

Dobrý večer

Kamarád přišel s tím, že mu u ntb odešel zdroj, zapojil jsem jiný funkční zdroj a nic, odešel mu zdroj a vzal s sebou i desku nebo to bylo naopak (akorát jsem si vzpomněl na toho týpka co tu chtěl koupit za 10 000 použitej ntb).
Je ale pravděpodobný, že ntb na baterku jede, protože on si toho všiml až když mu docházela baterka a tím zjistil že se nedobíjí a že nejde zdroj, jinou baterku zatím k dispozici nemá tak to ještě není jistý. S jiným zdrojem ntb nedobíjí.
Tak mě napadlo jestli by se nedal ntb napájet zdrojem zapojeným místo baterie, samozřejmě by musel mít parametry jako baterie, vím, že jakmile by zdroj udělal nějakou chybu tak je úplný konec. Tak se chci zeptat jestli to je reálné nebo je to předem nesmysl.

A druhý dotaz: je mi jasný že do servisu nemá cenu chodit je to Acer starý 4 roky a nová deska nepřichází v úvahu, ale jestli nevíte kde nebo kdo by to mohl opravit, samozřejmě chápu že bez záruky. U mobilu mi taky chtěli měnit desku a nakonec jsem sehnal týpka který měl servis a opravil ho za litr. Děkuji Pepa

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle mě tenkrát napadlo už u asuse serie a6000 od napajecího zdroje sem odřizl normálně koncovku na… nový
Smogla 10.04.2013 16:14
Smogla
určo jde taky o to jakej je to notas jak postavenej atd ale za zkoušku nic nedáš nemáš co zkurvit kr… poslední
Smogla 10.04.2013 16:19
Smogla

Tohle mě tenkrát napadlo už u asuse serie a6000 od napajecího zdroje sem odřizl normálně koncovku na baterce zjistil + - a napajel na kontakty pro baterku v notebooku normalne to šlape už asi dva roky při denním použivání takže to rozhodně blbost neni jak se píše vejš o něakejch kouzelnejch zdrojích atd

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru