Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co robi Gigabyte s doskami s AMD chipsetmi?

Robi niekto stroje na baze tejto znacky?
Pred mesiacom bo nedostatok mojich oblubenych Asusov a tak som siahol po tejto, doteraz spolahlivej znacke. To co, ale vyrobil GB je vrchol, jak u chipsetu 740G tak o novsieho 880G som mal obrovske problemy rozchodit zvuk (xp, win7). Pritom zakernost spocivala v tom, ze navonok sa system javil ako bezproblemovy a nevykazoval ziadne poskodenie.
Mate podobne skusenosti? Zeby bolo nacase zaradit GB medzi podradnejsich vyrobcov? Toto co dokazali oni sa mi u Asusu nikdy nestalo.

Předmět Autor Datum
Já už jsem ti kdesi odpovídal, že moje zkušenosti jsou podobné. Dřív jsem dělal výhradně na GB, nyní…
mif 10.01.2011 11:03
mif
jj, Gigabyte uz ne!
Redmarx N 10.01.2011 13:40
Redmarx N
Dobrý vědět. Vždycky jsem doporučoval lidem Gigabyte právě z vašich zkušeností, sám mám starší P35-D…
shark.jd 10.01.2011 11:31
shark.jd
S 880 G nevím, ale minulý rok jsem stavěl pět sestav s 770 a s 870. Žádný problém nabyl a ani jsem n…
M-Pol 10.01.2011 13:08
M-Pol
Děláme výhradně na Gigabyte a právě proto, že jsme nikdy neměli problém. Nicméně mám 740 G a začal b…
braqela 10.01.2011 13:29
braqela
Robil som myslim, 3-4 dosky pred Vianocami a vsetky vykazovali rovnaky problem so zvukovou kartou, n…
fleg 10.01.2011 14:26
fleg
co vim tak leda Asus a sem tam neco dalsiho, ted momentalne pry EVGA ma dobre motheboardy, ale sam j… poslední
Redmarx N 10.01.2011 14:29
Redmarx N

Děláme výhradně na Gigabyte a právě proto, že jsme nikdy neměli problém. Nicméně mám 740 G a začal být problém s CRC UDMA po 2,5 letech provozu, což svědčí o vadě kabelu nebo řadiče. Kabely jsem vyloučil, neboť to začalo dělat i u šuplíku. Jako žádná závada se navenek neprojevovala, akorát to zatím začalo nabíhat ve SMART. Poněkud mě zarazilo, že chladič na řadiči kvedlá. Tak jsme ho zhodil a jako teplovodivou vrstvu použili nějakou šprcku. Okamžitě letěla do koše a mázl jsem to pastou AC a chladič sedí jak přišitý. Teplota v zavřené i otevřené skříni stabilně 50 stupňů. Grafika šla na kontrolu také. Máznutá tím šedým hnusem co dnes dávají na všechno, který byl zcela vytvrdlý a musel jsem ho z čipu brutálně seškrabat šroubovákem a hodit také AC pastu. Zatím dobré, bez dalších chyb, ale s hodnocením počkám až po létě.
Tedy je docela možné, že pokud i novější čipové sady, které víc hřejí, opatřují podobnými sračkoidními teplovodivými vrstvami, tak tvé problémy mohou být způsobené místním přehřátím čipové sady. A jestli tomu tak je, můžeme očekávat, že nám s takovou všechno na Gigabyte hodí na hlavu a budeme muset pastovat.

Robil som myslim, 3-4 dosky pred Vianocami a vsetky vykazovali rovnaky problem so zvukovou kartou, nie hw, ale cisto sw problem. taketo nieco by som cakal od mensej frimy co kasle na vyladene ovladace a support, ale GB ma naozaj nemilo prekvapil. Pre cca rokom aj nieco som pouzil z nutnosti MSI namiesto Asusu, opat AMD chipset a nevyladeny ovladac na integrovanej grafike, ktory nevedel spravne zdetekovat 22" lcd (identifikoval ho tvrdohlavo ako 20"). Takze sa MSI zase vyhybam ako mozem.
Mna to stve lebo ja nemam cas ani chut riesit taketo problemy a nechat svojich zakaznikov, aby testovali taketo nedokoncene produkty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru