Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Potřeboval bych číslo...

Jak se ptát

Kdysi jsem to sepsal a myslím si, že by sis to měl vzít k srdci, jelikož lidé, co odpovídají na tvé dotazy na tom budou podobně. Spousta lidí se ti snaží pomoci a ty je dovedeš akorát tak urážet, když nevytuší, co máš na mysli.

Často někdo napíše něco ve stylu. "Nejde mi to". Cokoli nemusí jít z mnoha důvodů.
Rozbila se mi věštecká koule, z dýmu bramborové natě, ani z rozhozených kuřecích kůstek věštit neumím, na monitor přes půl republiky také nevidím, musím zbytečně "páčit" informace, abych si mohl udělat představu, oč jde a dejme tomu nějakou vylučovací metodou se dobral problému, který je kolikrát vyřešen na pár kliknutí.

Zkuste tedy, pokud chcete vyzrát nad nějakým problémem, popsat co nejvíce situaci. Čeho chcete dosáhnout, jak to děláte, ve které fázi je zádrhel, systémová hlášení (ty cedule)... Čím více informací, tím lépe.

Často se i šikne, "vyfotit obrazovku" a poslat e-mailem. Návodíček je na
http://lkrata.xhosting.cz/navody/sejmuti_obrazovky/ sejmuti_obrazovky.html

Příklad:
Pan X mi napíše: "Nejde mi poslat e-mail"
E-mail mu nemusí jít poslat z mnoha důvodů. Nemusí být připojen k internetu, má špatně nastaveného klienta, může mít dokonce zalepenou myš od limonády a nereaguje na kliknutí... možností 264.
Po dlouhé době páčení a vyzvídání informací je pan X totálně otráven. Nedivím se. Kór, když mi ještě několikrát napíše, že před deseti minutami mu to šlo. Má pocit, že si z něj dělám legraci či co...
Po hodině se dozvím, že se pokouší poslat e-mail ze stránek přímo na Seznamu, ne z Outlok Expressu, jak se do té doby domnívám.
Po další půlhodině mne napadne, jestli náhodou nechce poslat e-mail s přílohou. Na seznamu totiž nejde posílat zpráva větší, než 2 MB. Před těmi deseti minutami totiž posílal e-mail, který byl menší, než ty 2 MB.
Pan X mi napíše, že je počítačový blb, ale není. Pouze se s tím nesetkal, nebo to neví.
Půl odpoledne je pryč a přitom stačilo napsat např:
"Pokouším se z portálu na Seznamu odeslat e-mail s přílohou a ono se to neodešle. Příloha se jakoby nahraje, ale příjemci nedojde.".
Následuje ode mě otázka: "A bez přílohy se to odešle?"
odpověď: "Ano."
Řešení problému: "Seznam přes webové rozhraní nepodporuje odesílání větších zpráv, než 2 MB (přes Outlook Express 10 MB), jestli ta příloha není moc velká.

Jen kvůli pár slovům s informacemi se řešení zkrátí na 5 minut. A je to bez zbytečného nervování se.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny