Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vmware - nastroj Data Recovery - vyber vSphere Kitu

Mraku Mraku, tohle je spis na to obratit se na firmu, ktera ty produkty dela :-D Schodou okolnosti u nas je to moje portfolio :-D.

Predne, snapshot neni zaloha. Data jsou v nem ne vzdy konzistentni (kdyz je udelany za chodu) a NEDA se normalnim zpusobem zalohovat. Snapshot slouzi jako kratkodobe ulozeni stavu v pripade, ze treba delas nejaky krok, ktery si nejsi jisty jak dopadne. Rozhodne neslouzi k zaloham.
System netbackup (od symantecu) vyuziva snapshotu a VMware API k tomu, aby zalohy vytvarel (v case snapshotu necha vyprazdnit diskove cache operacniho systemu a propsat data na disk, takze jsou v zaloze konzistenti), ale snapshot samotny neslouzi jako zaloha. Totez, ale s mensimi moznostmi dela Data Recovery

Co se tyce kitu:
pokud mate jeden server, staci vam hypervizor zdarma (ESXi), zalohovat v nem ale budete moct jen z uvnitr virtualnich operacnich systemu.

Rozdil, mezi uvedenymi kity vysvetlim jen na tech rozdilovych vlastnostech:
HA - pri selhani fyzickeho hardware jednoho ze serveru se virtualni servery, ktere na nem bezely pusti na jinem serveru (vyzaduje nejmene dva a spolecne uloziste, iSCSI ci jinou SAN)
Moznost presouvat zapnuty virtualni server z jednoho fyzickeho stroje na druhy. Bez vypadku, bez toho, aby to uzivatel poznal. Vyhoda je zrejma. Muzes provadet udrzbu, update nebo vymenu HW, aniz bys musel ten virtual vypinat.

Vyhoda virtualniho prostredi, jak jsi zminil je urcite ta, ze pri vymene HW nemusis preinstalovat system. A na novem zeleze muzes provozovat i letite operacni systemy. VMware ve verzi 4 pribral DOS a jeho nadstavby (Win 3.x, winf 95, win 98), win NT, Free BSD, OS/2 :-) WMware podporuje vic verzi windows, nez microsoft na hyper-V :-D

JR

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny