Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vmware - nastroj Data Recovery - vyber vSphere Kitu

Cau, tise jsem doufal, ze se k tomu vyjadrite mj. vy dva ;-), dik.
_______________________________________________

JR
- jsme se taky na vas obratili (mozna jsi do toho byl i zatahnut, pokud stale delas ve stejne firme), ale snazim se ziskat info i z jinych zdroju. Takze dovol jeste par dotazu - pises:

Predne, snapshot neni zaloha. Data jsou v nem ne vzdy konzistentni (kdyz je udelany za chodu) a NEDA se normalnim zpusobem zalohovat. Snapshot slouzi jako kratkodobe ulozeni stavu v pripade, ze treba delas nejaky krok, ktery si nejsi jisty jak dopadne. Rozhodne neslouzi k zaloham.
- v nasem prostredi by se nemusel delat za chodu, tzn. pokud bychom virtualni stroj zastavili, a az pote udelali snapshot - predpokladam, ze pak by byl konzistentni a virtualni stroj by bylo mozne obnovit do stavu v dobe snapshotu...?

- dale pises:
Co se tyce kitu: pokud mate jeden server, staci vam hypervizor zdarma (ESXi), zalohovat v nem ale budete moct jen z uvnitr virtualnich operacnich systemu.
- stale vsak preci muzu udelat kopii virtualniho stroje (disku) a ten v pripade nutnosti rozbehnout nekde jinde...?

- za vysvetleni rozdilu mezi kity dik, myslim, ze jsem to i tak pochopil, pro nase ucely (alespon pro soucasne aplikace) asi zbytecny luxus (HA)
______________________________________________

tw
- pises, ze v vmware nevidis prinos, ze je treba koupit vCenter - jak pisi vyse, preci pokud by se udelala kopie virtualniho stroje "zvenci" (coz by snad melo byt mozne jak u verze vCenter tak vSphere), tak ten by se pak dal spustit jinde a ucel by to splnilo...? A pokud by se pomoci vmware virtualizoval (a pomoci snaphotu zalohoval) pouze aplikacni server a SAN by se zalohovalo oddelene, pak by vmware smysl melo...? Pripadne ma smysl uvazovat o nejakem jinem virtualizacnim nastroji (Xen, KVM)?
_______________________________________________

Oba se shodujete, ze databaze by se (kvuli I/O operacim) virtualizovat nemely - toto jsem slysel i z jinych zdroju a proto se k tomu nechystame.

Jinak asi je z mych vylevu patrne, ze se snazim minimalizovat naklady (i za cenu vyssi pracnosti) a proto se obavam, ze tacudem navrhovana reseni (DataDomain/NetWorker), byt by pravdepodobne delaly to, co potrebujeme, jsou pro nas prilis nakladna.

Diky za vas cas,
M.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny