Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HDD hlasi chybu. Je mozna oprava nebo je to nutny vymenit?

Ahoj,

vcera jsem si tady zkusmo stahl brtnikem doporuceny program Crystal disk na kontrolu HDD. Nahlasil chybu disku, nejaky vadny sektor. Opravit nebo pouzit nejake zmeny, ktere doporucuje ten program si netroufam. Takze jsem dnes stahl od WD utilitu a nechal projet kompletnim testem, ze si to overim. Naslo to jeden vadny sektor, takze se potvrdil nalez z toho programku. Dal jsem opravit, presne podle instrukci z utilitky. Opravit to neslo. Windows nahlasil nejakou chybu, kterou jsem neopsal a nehodlam ji znovu vyhledavat, protoze ten kompletni test jede skoro 2,5 hodiny. Takze jsem utilitku pustil v rychlym rezimu nebo testu a nahlasilo to tuhle chybu. nepoustel jsem to v nouzovym rezimu a mam to na W7 64b, tak me napadlo, ze to treba na 64b nejde opravit anebo to mozna znamena, ze je disk v haji, ale pc se chova zcela normalne.

Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 1!

Hledal jsem ruzne po netu, ale neprisel jsem na to, jeslti se to da opravit nebo je to rovnou na vymenu. Nevedel byste nekdo jestli to pujde opravit a hlavne jestli to ma cenu? HDD je v zaruce, takze ho kdyztak vymenim, ale trosku by mne to zneprijemnilo zivot a pokud by byla oprava vhodna, tak se ji nebranim, ale potreboval bych vedet cim.
SMART je v poradku.
Dik.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny