Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace počítače

Dobrý den,

je to už po 3, co jsem poslal počítač kvůli grafické karty na reklamaci. Dneska jsem se dozvěděl, že poslali můj počítač na nějaké testy jestli jsem nepřetaktovával. Protože je jim divné že 3x se pokazila. Vzhledem ktomu že nic takového neumím, jen jsem se podíval do biosu když jsem se to pokušel spravit a aji jsem se koukal někdy do bedny takže čisté svědomí nemám, ale nejsem si vědom že bych udělal něco abych to přetaktoval. Zajmá mě jen jedno, že se nedá přetaktovat počítač nějak úplně snadně aniž bych otom nevěděl? Nechci aby mi pak přišla zpráva že jsem si stím hrál...

Předmět Autor Datum
Přetaktování znamená měnit frekvence (případně napětí) na jádru nebo pamětech grafické karty. To se…
shark.jd 26.01.2011 19:08
shark.jd
No jednou jsem právě zkoušel tam hodit v biosu o něco větší takt, ale vrátil jsem to hnedka zpět, pr…
Marekous 26.01.2011 19:17
Marekous
Pak se nemáte čeho bát. poslední
shark.jd 26.01.2011 20:29
shark.jd

Přetaktování znamená měnit frekvence (případně napětí) na jádru nebo pamětech grafické karty. To se provádí buď přímo v ovladačích grafické karty, nebo pomocí jiných programů. Taktování procesoru a pamětí RAM se provádí nejčastěji v BIOSu. Je celkem vyloučené, že by se člověk nevědomky o něco takového pokoušel (pokud jste teda někde nešťoural a nezkoušel s něčím hýbat).

No jednou jsem právě zkoušel tam hodit v biosu o něco větší takt, ale vrátil jsem to hnedka zpět, prostě nebylo to ani 2 hodiny a bylo to zpátky protože jsem to nechtěl spálit nebo tak bo tomu nerozumím. Ale v té bedně jsem právě už parkrát byl ale místo abych si zněčím hrál nebo tak tak jsem spíše zkoušel jestli jsou všechny kabely správně zapojený nebo tak. Tak vážně nevím, nechci aby domě valili že jsem si stím hrál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru