Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook HP 8440p nebo Lenovo T410s nebo jiný?

Toshiba Portege R700 - problém jsou nejen zmenšené klávesy na výšku, ale také vyšší/nadprůměrná hlučnost chlazení (větráček jede neustále bez ohledu na nízké teploty), což pro někoho nemusí být zrovna příjemné (hlavně při nenáročné práci v office ve večerním tichu). I přes některé nesporné přednosti (zvláště váha, výkon) bych ji osobně do finálního výběru - bohužel - nezařadil.

Lenovo T410s - výkon oněch Core i5 je rozhodně velmi dostatečný, toho bych se nebál. Výdrž (díky 6-článkové baterii se sníženou kapacitou na 44 Wh "jen" kolem 4 hod.) je už druhá věc. Sice T410s jako jediný z posledních nových ThinkPadů podporuje UltraBay baterii, ale - jak poznamenáváš - zvyšuje váhu. Pokud se nepletu, pro T410s (na rozdíl od možností T410/T410i a dalších) 9-článková baterie bohužel není.

Sony Vaio Z13 - tady najdeš velmi nadprůměrný (jejich vlastní) display (rozlišení, kontrast, solidní barevné podání) na notebookovou sféru, ale jak jsi poznamenal, pro tebe s vysokým/"děsivým" rozlišením na 13" (1920 x 1080). Vaio Z11 by bylo přijatelnější (display 1600 x 900), obdobně velmi - v rámci konkurence - kvalitativně nadprůměrný display (ač se samozřejmě nejedná o žádné IPS panely apod.). Oba konstrukčně, materiály, mobilitou atp. velmi zajímavé, navíc jsi byl zvyklý na Vaio, ovšem problém asi pořád v nemožnosti rozšířit záruku na NBD on-site atp. (narozdíl od HP, Lenova, Dellu).

Elitebook 8440p a jeho lehce vyšší váha, které Ti vadí... Ale jinak se jedná o výborné notebooky (tedy výborná konkurence/alternativa k T410s, E6410, Vaia) - konstrukčně (mj. např. v testech, zvláště německých, velmi po stránce konstrukce atp. vysoce hodnocených), zpracováním, materiály, často vysoký výkon při solidní výdrži na baterie atd.

Latitude E6410 - výhoda možnosti vlastní konfigurace (v e-shopech ale můžeš narazit na lepší cenu již jejich nakonfigurovaných nabídek oproti konfigurátoru Dellu, obdobně mají fajn cenu spíše při odběru mnoha kusů, jinak při jednom na fyzickou osobu to může vyjít hodně peněz a případná nabídka slevy na jeden kus /"elektronická" nabídka přes e-mail asi nebude vyšší než 10 % finální ceny na konfigurátoru/ - viz v Česku zvláště dost předražená Vostra - v rámci ceny/kvality vs konkurence). Klávesnice výborné, jen touchpady (Dell rád používá Alps) známé lehce (ale jak komu to přijde/dle zvyku) opožděnější reakcí (oproti např. Synaptics u Lenova, HP, Sony). Displaye stejné kvality jako u HP, Lenova (např. Sony si dělá i svoje LCD - některé nadprůměrné, zvláště v oněch svých vyšších řadách jako např. Vaio Z, nebo stejné podprůměrné TN 6-bit panely jako užívá konkurence /až na některé výjimky - často jen přes speciální objednávku - s vyšším rozlišením u nemnoha workstationů jako např. HP 8540w, 8470w, DreamColor atp. či tablety s IPS/, HP, Lenovo, Dell /berou od Samsungu LG-Philips, AUO ad./).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny