Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Synchronizace složky při zapnutí a vypnutí počítače.

Dobrý den

Řeším synchronizaci složek v síti a narazil jsem na problém se kterým si nevím rady. Budu rád za každou radu a nebo připomínku.

V domě mám vytvořenou síť pomocí routeru. V této síti je připojený pracovní počítač, nas server a přes wifi se připojují dva notebooky. To čeho se snažím docílit je synchronizace adresáře "dokumenty" pomocí nas serveru mezi všemi počítači.

Idea je taková, že ve chvíli kdy zapnu jakýkoliv počítač tak se spojí s nas serverem a synchronizuje složku dokumenty, při vypínání počítače udělá to samé. Takto bych měl neustále aktualizovanou složku dokumentů na nas serveru a bylo by jedno u kterého počítače budu zrovna pracovat.

Dokážu si nastavit synchronizaci po zapnutí počítače se spožděním 30s než se zmapuje síť a krásně mi to funguje, problém mám se synchronizací při vypnutí počítače. Na všech počítačích je systém windows 7 home premium, který v plánovači úloh neumožňuje vytvořit akci spojenou s vypnutím počítače. Pokud by šlo pouze o mě, není problém si dát na plochu soubor s nastavenými pravidli pro synchronizaci a vždy před vypnutím počítače na něj kliknout, problém je že ne všichni si na to vždy vzpomenou a potom nastává problém že je na více počítačích několik různých verzí dokumentů a já ten nepořádek musím řešit.

Prosím o radu, pokud byste někdo věděl jak můj prolém vyřešit, aby vždy když někdo dá "vypnout počítač" nejdřív proběhla synchronizace a až potom se vypnul počítač, budu vám velice vděčný. Chápu, že problém je především v tom že pracuji s verzí windows home premium a ve vyšší verzi by to nebyl problém vyřešit, ale výměna není možná, takže mi rada typu kup si ultimate opravdu nepomůže.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny