Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows nenajde disk pri instalaci

Dobrý den.

Potřebuju poradit. Bratr nainstaloval Linux na PC a byli spolu s WIN XP na jednou disku ( 80GB SATA ). Rikal jsem si ze to zformatuju a nainstaluju tam nově jen WIN XP. Nastavim bootovani na CD > nabehne instalace disk to najde ( dam odstranit vsechny oddily a zformatuju NTFS ) > windows instalace probehne vporadku. Po restartu nabehne obrazovka a tam se me to pta jaky system chci vybrat jestli WIN nebo LINUX > vyberu WIN > nabehnou a jakoby se nic nestalo vsechno zustalo jak bylo profily proste vse. Uz presne nevim co jsem udelal ( zkousel jsem vsechno nozna i format disku na jinem PC) ted me to tam pise grub error 21. A nenabootuje ani CD.

Tak.

Byl tam jeste jeden disk (320 GB SATA) který byl pro LINUX uložny prostor.
Ten jsem zformatoval na jinem PC (NTFS). Kdyz žačnou bootovat WINDOWS tak musim davat F6 a z diskety nahrat řadiče SATA aby instalace detekovala disk( tak to musi byt i u 80GB disku taky sata). Radič to vezme ale disk to stejnek nenajde.

Myslim ze by mě pomohlo že bych si připojil disky k jinemu počítači a tam provedl totalni format, který by z disku smazal opravdu jako by byl z vyroby. Nezná někdo na to program ?

Uz jsem zkoušel spoušteci disketu z WIN 98 ale nic nemuzu udělat protoze PC nevi o disku.

Uz opravdu nevim. Stačilo by když bych rozjel treba jen tu 320GB.

Všem dekuji kazda rada dobra.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny