Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pascal-typ ukazovatel a zoznamy

Ja neviem co sa tam snazil robit, ani ake mal zadanie (nestudoval som poriadne otazku), ale nesnazi sa on napr. robit spojkovy zoznam, alebo obojsmerny spojkovy zoznam? To je jedna zo zakladnych datovych struktur a pouzitie smernikov je tam NUTNE. Je normalne ze sa v skole snazia studentom vysvetlit datove struktury, aby aspon chapali co program bude robit ked sa pouzije napr. objekt typu "List" (nejaky je snad v kazdej kniznici) a aby vedeli ako to pouzit efektivne (resp. ako efektivne ukladat data v praxi). Spojkovy zoznam ma svoje vyhody a v urcitych pripadoch (ak chces implementovat odstranenie prvku zo zoznamu) je jeho pouzitie "nutne" (ostatne sposoby by boli extremne neefektivne, rozumej milionkrat pomalsie :).
Kedze to ludia nechapu, tak potom musim s hrozou zazivat "programy" ktore napr. ked chcu pracovat so zoznamom 100 000 suborov (zoznam suborov na vsetkych CDckach) tak kliknem na nejaky button ze odstranit nieco z toho a ten program pracuje pol minuty (zazil som uz taky "skvely program"! :-D). Ta ista operacia je ale urobitelna v zlomku sekundy, ak by "programator" vedel aspon co to je spojkovy zoznam.

Databaza je nieco ine, omnoho komplikovanejsie, nie vzdy je nutna databaza. (podobne ako si nejdem kupit kamion ked chcem previezt zapalkovu krabicku).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny