Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co si myslíte o Windows XP bez sp+ firewall, počítač ostře na netu ?

Noooo .. provozovat lze asi všechno, ale že by ses v této panenské instalaci ubránil Blasteru nebo Sasseru .... snad jedině na vnitřní síti za intranetovým firewalem.
Já jsem se k takovéto instalaci dostal před dvěmi dny ( skutečně pouze holá WXP nedotčená jedinou záplatou nebo SP :-?) a v podstatě ti uživatelé začali reagovat, až po zakoupení ADSL ... které však dokázalo zachovat připojení pouze pár minut a mezitím zběsile stahovalo kdejaký sajrajt (nechápu, jak vůbec mohli fungovat při dial-up)
Připouštím, že jsem si s tím hrál dva dny :-/ .... U uživatele, bez možnosti funkčního připojení k i_net, jsem v podstatě skončil v okamžiku, kdy mě trial NOD32 i v nouzovém režimu oznámil, že nemůže otestovat RAM :-( ....... no druhý den se to při možnosti připojit na net vyřešilo, ale i tak to trvalo tak "během času v práci" asi 4h.
Takže JÁ bych do provozování takovéto sestavy na NETu asi už NEŠEL ... ty možné následky za to nestojí. ....... Aproppó ... jak to, že tam vlastně ten blaster NEBYL, že by už to filtrovali providers na serverech ?
Ale jinak tě chápu ... máme tady serii PC, které celkem v pohodě fungovaly na holých W2k, ale po útoku Blaster/sasser ... záplaty požadovaly min. SP3 ... a po instalaci SP3/SP4 došlo k citelnému zpomalení :-/... ale písidla se cítí "chráněná" ...... jak při vložkách s křidélky ;-):))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny