Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prolomení zaheslovaného raru - krádež :))

Neni to tam nikde ulozene a ani tvorca RARu to rozlustit nevie. Mimochodom zdrojaky RAR su pristupne na nete (mam ich a robil som si aj bruteforcer) ale k nicomu ti tie zdrojaky nie su, ptz kryptovaci algoritmus je standardny AES takze v zdrojakoch RARu neni nic tajne a ani autor RARu nema ziadnu vyhodu.
Jediny v sucasnosti znamy sposob ako to prelomit je bruteforce (skusanie vsetkych kombinacii). RAR ma aj dost silne spomaleny prepocet heslo->AES kluc co znacne spomaluje skusanie hesiel, a pouziva nahodny seed co znemoznuje akekolvek pokusy o zrychlenie prelamovania pouzivanim predpripravenych tabuliek, takze prelamovanie RAR je VELMI pomale (heslo nad 10znakov sa da povazovat za relativne bezpecne, 16 nahodnych znakov sa da povazovat za brutalne bezpecne).
Predpoklad je ale ze to nebolo RARovane nejakou starou verziou RAR z roku 199x (tie este nepouzivali AES algoritmus), ale ze to bolo zaheslovane nejakou sucasnou (nie starsou jak 5rokov apod :) verziou RARu.
P.S. a samozrejme predpoklad bezpecnosti je aj aby uzivatel to heslo NEmal ulozene nikde v txt subore apod vedla toho RARu :) Ptz utocnik sa bude sustredit aj na moznosti ziskania hesla z inych zdrojov, ak nejake "zdroje" su viditelne (na disku subor passwordy.txt apod :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny