Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva "antiviry"

a-x: rizika pro ty tvoje nováčky:
sem se nechodí tazatelé vzdělávat, ale píšou tu v 90% lidi kteří mají nainstalovaný (nejeden) antivir, a stejně mají spyware, rootkit nebo vir.

dám ti domácí úkol, máš na to dva roky, já budu mít do té doby klid:
- nauč se používat správce úloh, tasklist, nebo lepší alternativy starter, process explorer. budeš vědět co ti tam běží.
- spuštěné služby ti zobrazí třeba services.msc, ty od ms ignoruj, ale je dobré mít přehled o těch cizích.
- nauč se používat msconfig.exe nebo najít "run" větve v registrech. nebo alternativy autoruns, i starter, nebo to zobrazují různé tuniče, a budeš vidět co se ti automaticky spouští po startu.
- zvykni si pro kontrolu sám, ručně projít log z hijackthis nebo podobný combofix. automatická kontrola na webu hledá jen nahlášené viry/spyware, kdežto zásadní je najít veškerý brzdící soft, vše co má vliv na nastavení sítě, podezřelé součásti legálních programů které vynáší víc info než musí, kontrolují nebo aktualizují zbytečnosti.
- prohlížeče mívají své doplňky, bho v ie ti zobrazuje rovnou hijackthis.
- najdi si kde má tvůj systém ovladače (drivers), pokud bys náhodou při konfliktu/podezření na vir potřeboval nežádoucí driver vyřadit.
- při problémech systému nebo tuhnutí aplikací si projdi chybová hlášení v prohlížeči událostí. na rozdíl od nesmyslných ms odkazů spíš zabere google.
potom přestaneš řešit, jestli já mám ve windows bordel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny