Předmět Autor Datum
Kazda moznost ma sve vyhody a nevyhody: vypnúť klasicky Windows Pri startu systemu nabiha vse zno…
rh 16.04.2006 23:48
rh
Tohle je hibernace? Asi nejlepsi moznost u notebooku, obsah RAM se ulozi na disk. Kdyz se system spu… poslední
touchwood 17.04.2006 08:48
touchwood
Zrejme máš strašne kvalitné batérie, keď ho nechceš vypínať.:-p
NTB 16.04.2006 23:48
NTB

Kazda moznost ma sve vyhody a nevyhody:

vypnúť klasicky Windows

Pri startu systemu nabiha vse znova.

zapnúť dlhodobý spánok

Tohle je hibernace? Asi nejlepsi moznost u notebooku, obsah RAM se ulozi na disk. Kdyz se system spusti tak vam hned nabehnou aplikace presne v takovem stavu jak byly pred hibernaci. Nevyhoda je v tom, ze potrebujete mit k dispozici volne misto na disku, kde se ulozi obsah RAM.

úsporný režim

V tomhle rezimu je notebook vpodstate stale zapnuty, je napajena RAM. Pak nemusite ani cekat na nabihani systemu, po probuzeni mate hned k dispozici Windows a vsechny aplikace presne v takovem stavu jak byly pri vypnuti. Nevyhoda je v tom, ze se neustale spotrebovava energie.

notebook zavrieť

Nevim jak na vasem notebooku, ale ja si mohu navolit co chci aby se provedlo (ktera z vyse zminenych moznosti) pokud uzavru viko.

Tohle je hibernace? Asi nejlepsi moznost u notebooku, obsah RAM se ulozi na disk. Kdyz se system spusti tak vam hned nabehnou aplikace presne v takovem stavu jak byly pred hibernaci. Nevyhoda je v tom, ze potrebujete mit k dispozici volne misto na disku, kde se ulozi obsah RAM

Pozor na hibernaci, např. v doméně pak nedochází k ověření vůči serveru/ům, ale jen lokálně, a tudíž pokud se to praktikuje déle, než je doba platnosti hesla, tak při prvním pokusu systému o obnovení síťových spojení dojde k zamčení účtu. Dále se hibernací konzervují memleaky a systém má tendenci v paměti "bobtnat"

Totéž v zásadě platí i pro nejvyšší stadium úsporného režimu (sleep), v doze jsou síťová spojení ještě aktivní (AFAIK)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru