Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamezení možností uživatel. účtu

velmi nemoudré.
to znamená že budou moci odkládat nějaká data jen na c:, a potom až ten systém nějaký samoadmin zničí k nepoužitelnosti, formátováním o ty data přijdou.

v xp pro se ta položka pod pravým myšem jmenuje sdílení a zabezpečení, jinak je to ve vlastnostech každého adresáře/disku. jestli chceš na tomto stavět znepřístupnění "správcům", to jsi vedle.

udělej si extra oddíl mimo d:, kde nebude nikoho popouzet, že ty o přístupu k disku rozhoduješ jako generalissimus o petrželi. nechť mají ostatní bezpečný oddíl pro data mimo systém, a ty nech vysněný oddíl bez přiřazeného písmene. potom ho vždy po přihlášení pod svým uživatelem automaticky připojíš zástupcem, viz:

net help use
ovšem uživatele, kteří vládnou trochu windowsama a znají třeba diskmgmt.msc (nebo live linux), ty tím neoklameš.

pokud ti jde o znepřístupnění "tajných" dat, na to se používá vestavěné šifrování ve windows. většina domácích samoadminů o takto chráněná data přišla - nevyexportovali si na bezpečné místo šifrovací klíč, a po přeinstalaci windows se už k šifrovanému obsahu nedostanou.
podobně se chová truecrypt, jeho výhodou je že není vázán na konkrétní účet ve windows. nepoužívám, nevím.

proto jsem chtěl popsat k čemu to má sloužit.
"aby se uživatelky nedostaly na d:" jde jistě zabezpečit, ale s uživateli tak lehko nevyběhneš, spíš ti to rychle vrátí omezením práv tvého účtu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny