Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Novy TP-Link TL-WR1043ND router spadol 3x za 3 hodiny

AEG mi připadne na úrovni APC - kovový, promyšlený design. Ale má "malou" nevýhodu - furt točí větráček. Ovl. USB/serial rozhraní + SW je obecný (tuším Siemensovský) bastl. Funguje, ale např. linuxová verze je dost zparchantělá.

Fortron je typický plasťák, ventilátorem točí jen občas (viz dále). SW je javovská aplikace, taky +/- funkční. Jeho problém je, že čas od času mu rupne v bedně a místo 230V dává 200V (alespoň dle displeje), a přitom začne točit ventilátorem (takže předpokládám, že přešel na vlastní generátor, pravděpodobně z důvodu citlivosti, jenže tu nelze regulovat).

Na "malá" zařízení se dá koupit prakticky cokoli, od starých UPSek od APC (hodně je měli účtaři) po moderní 350-500VA UPSky.

Co se kapacity týká, tak jak to AEG, tak Fortron dokáží "dávat šťávu" několik hodin, záleží samozřejmě na zátěži. Můj Atomový router + DSL router např. zvládne to AEG napájet asi 5 hodin. Tj. ty 3 minuty jsou pro plnou zátěž, "hodiny" pro nějakou směšnou zátěž na úrovni cca 10-30W.

edit: na AEG mám připojeny 4x PC (včetně hlavního PC s i7-2500K + HD6950) plus nějaké další "smetí" jako router+AP, switche, KVM apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny