Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router a veřejná IP?

Zdravím, měl bych takový dotaz, mám router TP-Link model TL-WR340GD a potřeboval bych veřejnou IP na zakládání herních serverů, http server...apod nicméně nastavil jsem Forwarding na porty které potřebuji využívat, dále jsem nastavil DMZ na síťovou adresu notebooku a veřejná IP mi stále nejde, přitom to mělo stačit, může mi prosím někdo poradit? Jo jinak jsem ještě zkoušel programem "PFPortChecker" ověřit zda jsou porty otevřené a vše hlásí OK. Nejde mi zakládat nic k čemu potřebuju veřejnou IP s vyjímou Counter Strike 2D, ten jako jediný jde asi z 10ti věcí co jsem zkoušel... A ještě jednou zajímavostí je, že když se podívám na mojeip.cz tak pokud jsem připojený routerem tak na venek vystupuji pod 94.113.174.156 ale když odpojím router a zapíchnu kabel z modemu přímo do notebooku tak mám IP 89.176.180.194, neměla by být ta IP shodná? Router přece internet pošle jen dále do více počítačů, pochopitelně má své MAC adresy na lan i wan ale vůbec nechápu proč se mění celá IP...
Předem děkuji za rady :-)

Předmět Autor Datum
Ten router ma pridelenu verejnu ip adresu? Chod cez web rozhranie routra a skontroluj si nastavenie…
fleg 22.02.2011 18:43
fleg
Jak poznám jestli ji má router přidělenou? Ale tipuju že jo, jelikož jde ten Counter Strike 2D... V…
KLOREL 22.02.2011 19:00
KLOREL
IP adresu na wan rozhrani nevyplnaj, nechaj si ju priradit automaticky od modemu. Klonovanie by mal…
fleg 22.02.2011 19:41
fleg
Jj, mám ji přiřazenou automaticky, ale je to ta "špatná" tak jsem jen zkoušel co to udělá to změnit.… poslední
KLOREL 22.02.2011 19:49
KLOREL

Ten router ma pridelenu verejnu ip adresu? Chod cez web rozhranie routra a skontroluj si nastavenie wan alebo polozku status...aj ked ako pozeram si UPC klient, cize verejnu ip urcite mas.
Ano ip by mala byt zhodna, je mozne, ze UPC uz nerobi viazanie na mac adresu za modemom, ale pripaja ta rovno cez modem, cize ak pripojis hocijaky iny pc za modem dostane inu ip adresu od UPC (obe ip co si dodal su od UPC). Staci ak na routri vyklonujes mac adresu nb na router a budes dostavat rovnaku ip adresu.
Skusal si napojit nb priamo na modem a tak zalozit server? Vtedy to ide? Ak ano mas problem s portforwardingom, mozno nemas zvoleny spravny protokol alebo nie vsetky nutne porty. Najprv vyskusaj zalzoit server priamo na nb, ak to pojde a pripoja sa zapoj aj router, sprav portforwarding (alebo teda tu DMZ) a skus to tak. Ak to nepojde tak skus vypnut fw na routri.

Jak poznám jestli ji má router přidělenou? Ale tipuju že jo, jelikož jde ten Counter Strike 2D... V tom web admin. rozhraní je u WAN vyplněná IP 94.113.174.156 (ta špatná), jenže když ji přepíšu na druhou 89.176.180.194 tak mi vubec nejde net. Jinak pokud zapojím kabel z modemu přímo do ntb tak ano, zakládat vše mohu bez problémů... portforwardingom mám jistě nastaven správně (otestováno v rámci sítě mezi 2mi PC doma) a FW zkratku nwm jestli jsem pochopil správně jako firewall tak ten vyplý mám. A jak jsi prosím myslel to vyklonování MAC adresy?

IP adresu na wan rozhrani nevyplnaj, nechaj si ju priradit automaticky od modemu. Klonovanie by mal podporovat router, hladaj pri wanko clone mac adress a napis tam tu svoj z toho nb.
fw je firewall, myslel som ten na routri nie na nb.
V ramci siete sa ziadny portforwarding nepouziva, ten sa pouziva len ked prechadza nieco z wan---lan nie na lan---lan, takze otestovany ho nemas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru