Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zobrazit velikost souborů ve stavovém řádku

Alebo inac:

TC (bez zapnutych nahladov) zavola len WinAPI fciu ktora vrati nazov suboru a jeho velkost a atributy, a ten nazov suboru zobrazi. Nepotrebuje robit nic ine a z toho vyplyva ze ani nic ine nerobi (ptz autor nebude programovat zbytocny kod) a nikde tam nefiguruje potencialne nebezpecny obsah suboru, a teda ma ten obsah suboru ani nemoze nijak nakazit ptz ho TC z disku vobec ani nenacital.

Tentopocitac sa snazi automaticky zistovat udaje o subore (napr. lebo chce zbytocne analyzovat co to je za format a zobrazit kdejake zbytocne udaje o bitrate a zbytocne nahlady apod) a kvoli tomu musi nacitat potencialne nebezpecny obsah suboru do pamate a tento odovzda dalsim potencialne deravym funkciam ktore ani nemusia byt od MS (kodeky pre video) a mozu obsahovat dieru napr. umoznujucu buffer overflow utok apod. Ja netvrdim ze tam momentalne diera je, ale z principu moze byt, a z 20rokov skusenosti s MS vyplyva ze tam garantovane nejaka diera je :)

Z tohoto porovnania dufam uz ti je jasne preco uz z principu nebudem otvarat ziaden disk ktory obsahuje potencialne nebezpecny subor (=akykolvek disk) tentopocitacom ale budem si to prezerat pomocou TC a s vypnutymi nahladmi. A ze mam vypnuty autorun a z toho vyplyvajuce prehrabavanie sa diskom procesom explorer.exe a dementnu otazku "co chcete s diskom robit" je snad jasne.

P.S. aby som nebol moc zaujaty tak musim napisat ze TC zobrazi ikonku suboru ak v .exe je obsiahnuta, takze aj on sa trochu prehrabava v datach za urcitych okolnosti, ale je to 100x mensie riziko jak to co predvadza tentopocitac v default nastaveni. P.S. pre paranoidnych - v TC sa da aj zobrazovanie ikon z EXE vypnut :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny