Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Na co dát pozor při montáži nového motherboardu a CPU(předchozí zničen asi zkratem při montáži)

Po montáži MB do nové case PC naběhl, ale po 5 sec. se vypnul. Při hledání závady jsem zjistil, že je mezi MB a chladičem zaklíněný šroubek, který syn nechal ležet při montáži MB. Po odstranění šroubku se nic nezměnilo. Po zapojení MB na starý zdroj ( předpokládám, že už nebylo co ztratit :-) )se objevil modrý záblesk. Ma desce není viditelné poškození, PC po opětovném zapojení na nový vypíná opět po 5 sec.(POST nenaběhne)
Nyní chci dát do PC novou desku s procesorem a obávám se, že takhle "týraný" zdroj desku poškodí. Jak postupovat, aby risiko zničení nové desky a procesoru bylo co nejmenší? Nechat přeměřit zdroj, případně preventivně vyměnit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ale toto bolo už asi pred rokom na starej poradni. Že by ďalší, čo si nedal pozor? Mňa by zaujímalo,…
msx. 19.04.2006 10:53
msx.
Došlo k tomu tak, že jsme přehazovali vnitřnosti ( MB,HDD,DVD) do nového case. V původním case byl p…
nononot 19.04.2006 11:28
nononot
Deska bude na 99% znicena, cpu na 99% ok. Ten zdroj bych dal radeji nez ho budes montovat do servisu…
rh 19.04.2006 11:33
rh
Je to jak jsi napsal- deska mrtvá, procesor funguje. poslední
nononot 30.04.2006 21:59
nononot

Došlo k tomu tak, že jsme přehazovali vnitřnosti ( MB,HDD,DVD) do nového case. V původním case byl plech, na který se MB přišroubuje vyndavací, v novém byl napevno. Case ležel na boku a starší syn do něj montoval desku a když mu ze šroubováku upadl šroubek, vzal si prostě nový s tím, že tamten předchozí pak vytřepe. Já jsem mu říkal, co takový šroubek dokáže, ale myslel si asi, že jsem moc " chytrý " . Když se PC postavil, šroubek spadl a zaklínil se mezi chladič procesoru a součástky na desce. Protože je chladič nahoře širší, než u základny, nebyl šroubek přes něj normálně vidět. Po zapnutí se roztočily větráky a asi po 4-5 sec. se pc vypnul. Já původně myslel, jestli nezapracoval Dual BIOS a až po podrobnější prohlídce jsem objevil ten šroubek. Teď mám obavu, jestli se nepoškodil zdroj, aby mi neodpálil nové MB a CPU.

Zpět do poradny Nahoru