Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externy HDD s USB do routeru bez podpory usb?

Dobry den. Chcel by som sa spytat ci je mozne prepojit externy HDD s usb koncovkou do routeru dsl2641-r keby mam takuto vecicku http://www.amazon.co.uk/RJ45-Ethernet-100Mb-Networ k-Adapter/dp/B000MHO3Q8/ref=dp_cp_ob_ce_image_3 alebo ci existuje nejaka moznost redukcie. HDD ma 2TB a nechce sa mi vyhadzovat do draheho adsl routeru s podporou USB portu. Dakujem velmi pekne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Buďto si připlatíš za síťový disk, nebo připlatíš prakticky tu samou částku za router s USB. No a ne… nový
Potkan007 03.03.2011 13:54
Potkan007
Nie, onen " adapter " jednoducho konvertuje signály Rx, Tx, ktoré sú na USB voči GND, na symetrické… poslední
Joseph 03.03.2011 15:46
Joseph

Buďto si připlatíš za síťový disk, nebo připlatíš prakticky tu samou částku za router s USB. No a nebo budeš mít stále zapnutý nějaký málo žravý počítač s nasdíleným diskem. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak síťové disky nestojí o několik stovek víc.

Jen tak mimo- 90 Kč za kousek plastu ti přijde málo v porovnání s 1300Kč co jsem utratil za ADSL router s wifi, 2*USB a FTP?

Nie, onen " adapter " jednoducho konvertuje signály Rx, Tx, ktoré sú na USB voči GND, na symetrické vedenie Rx, Tx použivané kabeláťou UTP.
Zrejme sú tam 2 malinké transformátory na toroidných jadrách, nič viac.

Inak používa sa to aj v prípadoch keď je z nejakého dôvodu potreba predlžiť kabel USB na večšiu vzdialenosť. Vraj to funguje na 20 metrov, aj viac. No nemám s tým praktickú skúsenosť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru