Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem systémový oddíl hdd - raw

Zdravím...
včera se mi stalo něco podobného.. přišel jsem domů, zapnul jsem počítač.. a můj takřka plný 1TB externí disk se mi zobrazoval jako nenaformátovaný. Ve správci disků se mi hlásil že je v systemu RAW. Vůbec netuším jak se to stalo..

Na internetu jsem o tom nasel spoustu veci, ale vsude to nakonec skonci tim, že si mám stahnout nějaký soft, zazálohovat soubory a disk zformátovat... a to je pro mě teda rada za všechny prachy... shánět druhej disk s kapacitou 1TB a zkopírovat data jinam...

moje řešení které pomohlo mě, nevím jestli pomůže vám:
1. disk sem připojil k jinému pc (to si myslím že neni vůbec nutné stačí když bude mít disk v systému přiřazené písmeno)

2. pustil sem si příkazový řádek (xp: start - spustit - cmd / vista&7: start - cmd)

před dalším krokem jsem ještě zkoušel příkaz "CONVERT D: /fs:ntfs" kde D: je pismeno vadneho disku, ale nevim jestli to mělo na něco vliv (vysledek byl ze convert neprobehl protoze disk uz ntfs je)

3. v příkazovém řádku jsem napsal příkaz "chkdsk d: /v /r /x" kde d: je pismeno poskozeneho disku


toto mi běželo cca 4 hodiny (ext. disk přes usb) a bylo to na 8% tak sem to vypnul protoze sem si rekl ze disk vypojim a pripojim primo pres sata kabel... ale kdyz sem videl ze ten chkdsk neco provedl jeste pred tou dloooouhou procedurou, tak jsem disk opet zapojil pres usb a hle... vše je ok, žádná ztráta dat žádný formát žádné kopírování souborů :D

ted jsem vysmátej jak lečo, doufám že to pujde až přijdu domů :D
třeba vám to taky pomůže ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny