Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Integrovana grafika v notasu.. Výměna?

Za běžných podmínek se integrovaná grafika u (především nového) notebooku spíše nevyměňuje, vymění raději desku. Notebook je dobré kupovat už v přímo konfiguraci, která Tě takříkajíc uspokojí.

Pokud máš notebook s tzv. MXM slotem (viz verze), grafika je v něm, pak ji můžeš vyměnit - ALE - je tu malý problém, nové mobilní dedikované grafiky se zvlášť prostě (ve většině světa - mimo nějaké možnosti někde v Asii) neprodávají. Maximálně starší vybrané někde na aukru, ebay apod.

Z hlediska upgradu notebooku za účelem navýšení grafického výkonu pak budeš (viz MXM slot) vybírat buď z nějaké dedikované, která byla dostupná/vyskytovala se v rámci modelu notebooku (vyšší, výkonnější konfigurace). Jestliže jinou, tak možné problémy s BIOSem (pokud to není věcí grafiky), ta jiná ovšem nemusí mj. tak dobře korespondovat s navrženým (možnostmi) chlazení notebooku atp.

Cena 4500 Kč za výměnu nějaké vadné integrované grafiky na starším notebooku vs záruka z toho - potencionální životnost, to je na zvážení konkrétní situace (tedy může to být rozumné řešení, ale také naprosté vyhození peněz). V případě pozáručních oprav platí dvojnásob.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny