Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem porouchal se mi BIOS

souvislot je ta, ze az ti to OC vobec nenabehne, tak zmazes CMOS.

Dokial sem nenapises aspon typ dosky a co presne sa snazis prenastavit tak sa neda nic radit. (Nastavujes FSB? alebo cim tam "kroutis"? Na jake hodnoty? Cim vyslednu frekvenciu meras? Everestom?). BIOS sa neporouchal, porouchana je obsluha :)

Stare dosky mali na FSB jumper, a nedalo sa to taktovat ptz to vedelo len zakladne frekvencie FSB (133, 166, apod) a napr. pre CPU so 133MHz FSB je 166MHz FSB moc vela, ze ani nenabehne. A az budes moc kroutit s napatim aby to nabehlo, tak uz potom ten CPU nenabehne vobec nikdy.

P.S. len tak pre informaciu:
frekvencia CPU = FSB * nasobic.
Nic viac do toho nevstupuje. Takze ak mas zamknuty nasobic tak pretaktovavat mozes len FSB. ALE od FSB zavisi aj frekvencia PCI (a dalsich) zbernic a frekvencia RAM, takze to neni tak jednoduche (je notne nastavit PCI lock aby PCI frekvecniu netocil lebo bude vsetko blbnut, a je treba nastavit rucne nizsiu frekvenciu RAM aby si pri zvysenej FSB dosiahol povodnu frekvenciu RAM, ptz so zvysenou nebudu fungovat spravne).

P.S.2. a ked ti nahodou BIOS vypisuje ze nastavil defaulty lebo predchadzajuci boot sa zasekol (lebo si to dotocil uplne doblba), tak potom podla tej hlasky vies preco sa nic nemeni :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny