Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem program na ovladani pc hlasem

Myslím si, že ovládání hlasem je zdlouhavější, než myší a klávesnicí. Pouze v amerických filmech řeknou např.: "Prodejci řeckých much" a počítač jim vyjede záznamy z databáze. Pak to zredukují: "běloch světlé vlasy, výška 6 stop, číslo bot 44, na levé tváři jizva od dětské lopatky" a vyjede jim 3D hlava jednoho, která se otáčí na monitoru. :-)
U "ovládání bydlení" je to asi prima (rozsviť, zatop, pusť klimatizaci...), ale neumím si představit, jak nějaký trouba vymyslí, že nebudou potřeba klávesnice a myš (jako zrušili směrová tlačítka u mobilů) a bude se pouze diktovat, či šmatat na displej. Zkus si třeba říct: "Zvětšit okno na celou obrazovku," změř si to a pak si spočítej, kolikrát za tu dobu stihneš kliknout. :-)
Ovládání tedy zatracuji. Ale nezatracuji diktování textu do počítače (sekretářka) u nás to dělá
http://www.diktovani.cz/newton-dictate.php
V češtině je však velký problém s ohebností slov - viz porovnání

http://pc.poradna.net/file/view/5386-ohebnost-slov -gif

takže musí být velké slovníky. Aby to bylo spolehlivé, musí se program "vyučit na hlas diktující osoby". No a zrovna tak podobně to asi bude s ovládáním počítače hlasem. Vezmi si třeba hlasové vytáčení u mobilu. Kolikrát musíš jméno namluvit třeba 5x, než to spolehlivě bere. A to je pouze jedno slovo a hledá se jen v uložených kontaktech, ne mezi milionem slov ve slovníku

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny