Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomozte navrhnout sestavu a NTB pro video

Ahoj,

potreboval bych poradit s vyberem komponentu pro kamarada, ktery PC rozumi jeste min nez ja. Jedna se primarne o sestavu na strihani videa a obcas nejaky upravy fotek, ale tam problem nevidim. Mam nekolik dotazu a pozadavku.

- koupit uz hotovou sestavu? (nevyhody - asi o dost vyssi cena, nemoznost vyberu komponent), pokud ano jakou?
nebo si nechat si nekde neco slozit po zdejsich doporucenich

- matne si vybavuju, ze tady nekdo psal neco o tom, ze na video je nejlepsi RAID, pokud ano, zahrnte ho do vyberu a reknete, jestli ma opravdovy prinos nebo je to jen fama

- pokud by to byla cela sestava, bylo by lepsi pokud by firma mela sidlo, pobocku na SK, kamarad je ze SK

- na pc se bude delat video v HD, Full HD zatim ne. Pozadavek na CPU je Intel. Nemam predstavu, jak jsou dnesni PC vykonne, ale chceme minimalne nejaky celkovy stred az nadprumer. Bez monitoru. Video se bude delat narazove, ale nekdy i 8-10 h denne. Hry vubec. Hlavni pozadavek je na rychlost. SW mame profi Sony Vegas a na soucasnym PC se video da strihat, ale otevreni velkyho souboru trva silene dlouho. PC je stary... System bude w7 64b.

Dal nejaky navrh na NTB, ktery by umoznil video na jinem miste trosku doladit, dostrihat atd. Neni nutne mit co nejlepsi vykon, neni ani pozadovany super sasi. Predpoklad je, ze se ntb po 2 letech vyhodi. U toho NTB jen spis po jakym CPU se podivat, aby zvladl lehci postproces nebo prestrihani a otevreni videa (vetsi soubory). Tam neni potreba doporucit neco konkretniho.
Cena - zas tak moc na ni nezalezi, ale nema smysl do toho vrazet 30,40 nebo 50t. Spis bychom potrebovali to nejlevnejsi, co zvladne pozadavky. PC se zase po par letech vymeni.

Dik

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny